16o

Калуська громада отримала подарунки до Дня Незалежності

  • 2023.08.24 14:19
    • Громада
  • 218
✅Зупинка, що на вул. Долинській, тепер буде місцем, де можна більше дізнатися про лідерів національного визвольного руху – Степана Бандеру, Романа Шухевича та Євгена Коновальця.
Адже її оздобили муралом із зображенням легендарних постатей українського державотворення та розмістили QR-код для більшої інформації.
????Ідея належить мисткиням з творчого об’єднання «Ремесло» Мар’яні Витвицькій, Ользі Шпук та Анастасії Колісняк. З реалізацією допомогли з КП «Калушавтодор», оцифруванням історії - ГО «Спогади України», її засновники Мар’яна Ковальчук і Владислав Цюпі. Саме ця організація займається створенням інтерактивних пам’ятних дощок нашим полеглим Героям.
Художниці вважають, що було б добре, щоб і в інших місцях міста були мурали, пов’язані з історією, культурою нашої держави. А також доречні будуть і QR-коди для детальнішого ознайомлення з подією чи особистостями.
✅Ще один з подарунків – клумба з логотипом нашого міста у парку культури ім. Івана Франка.
????Ідея – заступниці міського голови Надії Гуш та директорки парку Наталії Паламар.
  Реалізація – депутатів Калуської міської ради, мешканців громади: Ірини Очкур, Олександра Смолянського, Наталії Табачук, Ігоря Очкура, Анастасії   Мармуш, Лесі Григорів, Андрія Мельничука, Василя Хомича, Миколи Полицького, Романа Шпитального, Володимира Павліва, Михайла та Наталії Найди, Євгенія Білих. Допомогли також працівники парку та КП «Калушавтодор».
Інші новини