20o

Калуська громада буде мати місто-побратим в США

  • 2024.01.12 11:45
    • Громада
    • Економіка
  • 93

  Сьогодні, 12 січня, міський голова Андрій Найда разом із заступником Богданом Білецьким та з представниками управління економічного розвитку міста Калуської міської ради провели онлайн-зустріч з командою EOPA.

    Elected Officials to Protect America — це спільнота нинішніх і колишніх обраних посадовців і депутатів, які працюють у сфері економіки чистої енергії. З ними міський голова познайомився на кліматичному форумі СOP 28, який проходив в АОЕ у грудні 2023 року.

  «Сьогодні ми спілкувалися з конгресменом Alex Cornell du Houx, також з Naweed Kawusi та українкою Іриною Семчук, яка теж є частиною цієї потужної команди. Основна мета нашої розмови - налагодження співпраці Калуша з громадами США в напрямку встановлення побратимських відносин. Ми розповіли про нашу громаду, сформували пакет презентаційної документації, з допомогою якої наші співрозмовники зможуть підібрати нам громаду для побратимства», - зазначив Андрій Найда. Головні напрямки майбутньої співпраці – це сфера екології. Адже кліматична криза – проблема, яка з кожним днем стає все актуальнішою. Вже не один рік спостерігається так звана «теплова пастка».

   Найбільше на цей процес впливає вуглекислий газ (СО2). Його концентрація в атмосфері зростає щороку. Це спричиняється багатьма чинниками людства, зокрема вирубка лісів, агрокультура, спалювання корисних копалин заради енергії, викиди в атмосферу безлічі шкідливих речовин. Тепер в Україні ще й війна, яка не приносить позитиву планеті в цілому. «Ми вже неодноразово ділилися напрацюваннями в плані збереження, розвитку та підтримки зеленої енергетики. Адже Калуш потужний в індустріалізації. Тож ми мусимо приділяти ще більше уваги для того, щоб убезпечити середовище, в якому ми живемо, від кризової кліматичної ситуації», - повідомив Андрій Найда.

  Також міський голова зазначив, що щиро вірить, що сьогоднішня наша зустріч буде перспективною. «Бо як би там не було, а працювати в напрямку зеленої енергетики, кліматичної нейтральності, термомодернізації, зменшення викидів СО2 - необхідно вже і зараз».

Інші новини