19o

Калуська громада активно працює у напрямку енергоменеджменту

  • 2024.06.19 16:37
    • Економіка
  • 68

Днями у м. Кам’янці-Подільському у рамках конкурсу «Energy management star 2024» відбулося засідання Муніципальної платформи з клімату та енергії «Енергоменеджери, мережуймось - 2024», присвячене питанням енергоменеджменту.

Калуську громаду на заході представляла заступниця начальника управління економічного розвитку міста, начальник відділу підприємництва та грантів Тетяна Сеньків.

Нагадаємо, конкурс «ENERGY MANAGEMENT STAR 2024» проходить у рамках проекту ЄС Угода мерів-Схід за підтримки Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури України, Асоціації Енергоефективні міста України та Проекту з енергоефективності та захисту клімату, що впроваджуються GIZ за дорученням уряду Німеччини.

Тетяна Сеньків презентувала проектну ідею «Енергонезалежна Калуська центральна районна лікарня», яка передбачає створення енергетичної незалежності, проведення утеплення будівлі лікарні, оновлення системи опалення та зниження викидів вуглекислого газу.

Незважаючи на те, що на завершальному етапі Тетяні Сеньків не вистачило балів (онлайн голосування людей та голосування членів журі) для перемоги, вона взяла активну участь у засіданні Муніципальної платформи з клімату та енергії, адже це питання актуальне і серед пріоритетних для Калуської громади.

Присутні на заході обговорили питання системи енергетичного менеджменту для громад: проблеми, виклики та досвід.

Детальніше про проектну ідею від Калуської громади можна дізнатися у відео за посиланням https://fb.watch/sOfdMrmAAX/

Інші новини