9o

Калуська центральна районна лікарня в умовах воєнного стану продовжує надавати допомогу усім, хто потребує.

  • 2022.05.11 16:52
    • Охорона здоров'я
  • 711
Через карантин, пов’язаний з ковід-19, а потім і через воєнний стан планова госпіталізація була припинена. Послуги надавалися виключно за гострої потреби. Сьогодні ситуація змінилася і частіше люди почали звертатися, тому щодня збільшується кількість пацієнтів, які поступають на лікування. З 450 ліжко-місць зайнято 336.
На допомогу хворим та працівникам установи з 18 квітня запрацював сучасний ліфт.
☑На лікування звертаються й внутрішньо переміщені особи. За період війни загалом в нашу лікарню було госпіталізовано 213 осіб, з них 94 дитини.
Перебувають досі на лікуванні й 28 осіб, які були разом евакуйовані 22 квітня зі Слов’янська та Краматорська Донецької області. Більшість з них потребують сторонньої допомоги. Декого евакуювали, бо під час обстрілів немає можливості транспортувати і часто переміщувати в укриття. Найстаршій – 99 років. А Євгенію, 1945 р.н., нещодавно у ЦРЛ прооперували. Лікарі змушені були ампутували частину стопи. Для узгодження лікування працівники ЦРЛ телефонують колегам на Донеччину. Загалом люди надзвичайно вдячні ????і лікарям, і мешканцям нашої громади за підтримку, за розуміння, за співчуття. Вдячні й працівникам ЦНАП, які приїхали та оформили всі необхідні документи на отримання виплат.
Опікується хворими ВПО волонтерка Оксана Мироненко, яка шукає прихисток тим, хто вже краще себе почуває.
☑Звертаються внутрішньо переміщені особи і в жіночу консультацію. Всього було 156 звернень, з них 93 дорослих, 1 дитина та 62 вагітних.
❗А сьогодні у пологовому відділенні Калуськоі центральноі районноі лікарні народився хлопчик у молодої мами Юлії з Попасної. Це вже 20 немовля, народжене у Калуському пологовому будинку.
Загалом у Калуші за 4 місяці цього року народилося 269 дітей.????
????Ще одним досягненням колективу Калуської ЦРЛ - відкриття паліативного відділення, яке повноцінно запрацювало з 1 травня. Відповідно - наші мешканці отримали ще один вид дуже затребуваних послуг. Додатково медики організували ще й мобільну бригаду з надання паліативноі допомоги на дому.
◽Не зважаючи на труднощі, з якими сьогодні стикаються всі, Калуська центральна районна лікарня сумлінно робить те, що робила і до війни - рятує людські житті.
Здоров’я усім і якнайшвидшої ПЕРЕМОГИ!????????
Інші новини