7o

«Калушезнавство в історії бойківського краю» - під такою назвою 15 червня відбулася творча зустріч у Краєзнавчому музеї Калущини з професором, доктором історичних наук Олегом Малярчуком

  • 2022.06.16 09:27
    • Актуально
    • Культура
  • 274

Міський голова Андрій НАЙДА та його заступники Богдан БІЛЕЦЬКИЙ і Надія ГУШ  взяли участь у творчій зустрічі в Краєзнавчому музеї Калущини з професором, доктором історичних наук Олегом Малярчуком.

     Говорили про досягнення, здобутки, підводили підсумки проробленої роботи та планували майбутнє.
Своїми думками із зазначеної теми ділилися Іван Тимів, старший науковий співробітник краєзнавчого музею Калущини, Леся Кирилович, голова калуської «Просвіти», депутатка, голова гуманітарної комісії Калуської міської ради, Валентина Корнійчук, дружина поета Василя Ганущака, Степан Лесів, керівник Історико-меморіального музею Степана Бандери та присутні гості на заході.
   Значимість особистого внеску Олега Михайловича у дослідження, розвиток та популяризацію калушезнавства – безцінний. Його доробок, однозначно, є і буде корисним для нинішнього та майбутнього поколінь наших земляків, які вивчають й шанують історію рідного краю.
    «Калуш унікальний. Це феномен Бандерівського краю, - зазначає професор.- Вже багато зроблено досліджень на підтвердження нової дати першої письмової згадки про місто, а саме 8 січня 1400 року. Для її визнання треба витримати і пройти всі необхідні процедури».
    Олег Малярчук разом з командою однодумців далі перебувають у творчих пошуках нових тем для досліджень. Калуський потужний науковий потенціал продовжує працювати над шостим томом наукового збірника «Калуські історичні студії». Планують свої доробки перекладати різними мовами світу, адже це один із способів популяризації історичного минулого нашого краю.
Інші новини