17o

Калушанина Андрія Квятковського президент України нагородив "Золотим серцем"

  • 2023.12.06 13:31
    • Громада
  • 187
У Міжнародний день волонтера президент Володимир Зеленський нагородив відзнакою "Золоте серце" 40 українських волонтерів.
   ✅З-поміж нагороджених — калушанин Андрій Квятковський, відомий спортсмен, вихованець місцевої школи вільної боротьби, учасник двох Олімпіад.
Нагороду отримав "за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху".
????Наприкінці 2021 року Андрій разом з дружиною Анастасією створив благодійний фонд «Kvyatkovskyy Family Foundation» (БО «Фонд Родини Квятковських»). На початках організація опікувалась талановитими дітьми, які прагнули розвиватись у спортивній, освітній, творчій царинах, але не мали фінансової можливості.
   Та з вибухом великої війни команда скорегувала напрямки діяльності фонду. Зосередились на підтримці ЗСУ та ТрО, внутрішньо переміщених осіб, відправленні гуманітарної допомоги для постраждалих. Зокрема, волонтери розселили у безпечних місцях загалом понад 1000 ВПО, долучались до організації концертів у військових шпиталях на підтримку військових, організовували благодійні аукціони та форуми, реалізовували проєкти з психологічної реабілітації дітей у військовий період.
   ???? «Фонд Родини Квятковських» матеріально і технічно підтримує бійців за конкретними запитами військових частин, а також – доправляє адресну допомогу мешканцям т. зв. «сірої зони», які живуть під постійними обстрілами і не мають змоги евакуюватись. Днями відправили понад 1000 таких пакунків.
   ????– Навіть «електронка» фонду була тимчасово «зависла», - розповів Андрій Квятковський. – Бо протягом двох крайніх тижнів нам надійшло більш, як 20 000 прохань про адресну допомогу від конкретних людей із територій безпосередньо біля бойових дій.
   ❗Фонд продовжує займатися ремонтом і модернізацією автівок для військових. Тільки нещодавно на передову передали потужний спеціальний прально-банний комплекс, на черзі – дві вантажівки. У пріоритеті діяльності благодійної організації залишається і всебічна підтримка хворих дітей.
Інші новини