12o

Калушани зачарували публіку на мистецькому фестивалі у Франції

  • 2024.04.23 10:05
    • Культура
  • 63

Із 19 по 21 квітня у мальовничій Франції з великим успіхом пройшов Міжнародний фестиваль музичного мистецтва. У цьому мистецькому заході виступили участь 15 колективів з різних країн.

Україну гідно представили 43 учасники зразкового духового оркестру "Золоті сурми" (керівник Іван Шалата) та ансамблю мажореток "Сузір'я" (керівник Ольга Квецко). Делегацію очолювала начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган.

Упродовж 7 виступів енергія та щирість калушан, майстерність гри оркестрантів та чарівні танці мажореток нікого не залишили байдужим. Урочисту ходу вулицями міста Allonnes, де був перший виступ, пишно прикрашав прапор України. Глядачі щиро підтримували наших виконавців, які, натомість, через мистецтво голосно заявили про нашу державу на міжнародній арені, популяризуючи багату українську культуру.

Організатори фестивалю високо оцінили рівень підготовки калуських колективів, їхню майстерність, а також висловили щиру подяку керівникам за плідну роботу та значний внесок у розвиток міжнародного культурного співробітництва.

До речі, це другий візит юних оркестрантів та мажореток до Франції. Вперше вони побували в цій країні у вересні минулого року.

Художні номери, з якими "Золоті сурми" і "Сузір'я" виспупали у Франції, калушани зможуть переглянути у рамках програми відзначення Дня міста.

Інші новини