18o

Калуш відвідала делегація з Данії

  • 2023.02.09 09:00
    • Громада
  • 197
Великою честю для нас був вчорашній несподіваний візит високоповажних Енса Альсбірка, заступника Глави місії Посольства Королівства Данії в Україні, та Поля Якоба Ерікструпа, представника уряду Данії з питань сільського господарства.
   Данійці прибули у нашу громаду зовсім не випадково, адже тут уже давно працює сільськогосподарське підприємство з данськими інвестиціями – ТЗОВ "ҐУДВЕЛЛІ УКРАЇНА". І представникам влади небайдуже, як на сьогодні працівники підприємства справляються із викликами воєнного стану країни.
   Що приємно – то вони цілком задоволені станом справ, що стосуються ТЗОВ "ҐУДВЕЛЛІ УКРАЇНА". Більше того, з їх слів, успішна робота «ҐУДВЕЛЛІ» – найкраща реклама України в Данії, приклад вдалого співробітництва бізнесу і влади. А це, в свою чергу, є «зеленим світлом» для широких кіл бізнес-середовища Данії щодо інвестиційних програм в різних сферах економіки. На часі – це сільськогосподарське та промислове виробництво, відновлювальна енергетика, енергетика вітру та інше. Це стало головною темою сьогоднішніх перемовин.
  Калуська міська рада буде всіляко сприяти та підтримувати ініціативи, які надійдуть від данійців, бо апріорі впевнені в їхній надійності та відповідальності.
 Користуючись нагодою через представників уряду Данії міський голова Андрій Найда передав слова щирої вдячності всьому данійському народові за величезну підтримку українців у такий складний час.
   "Особлива вдячність, звісно, ТЗОВ "ҐУДВЕЛЛІ УКРАЇНА", адже їхня допомога була і є дуже відчутною для нас. Це, власне, той випадок, коли можна сказати, що друзі пізнаються в біді". Впевнений, це наша не остання зустріч. Адже нашу громаду й нинішні гості побачили перспективною як для розвитку сільського господарства, так і промисловості, - зазначив очільник міста.
   Віримо, що разом зможемо реалізувати не один проект, бо разом стаємо сильніші.
Інші новини