17o

10 листопада в Калуському РВП ГУНП в Івано-Франківській області впроваджено пілотний проєкт інформаційної підсистеми «Custody Records» ІКС «Інформаційний портал Національної поліції України». ВІДЕО

  • 2023.11.10 19:06
    • Актуально
    • Надзвичайні ситуації
    • Трансляції
    • Відео
  • 372

  Урочисте впровадження в дію сучасного інноваційного проєкту - інформаційної підсистеми «Custody Records» - відбулася сьогодні, 10 листопада, в Калуському райвідділі поліції.

  Система «Custody Records» призначена для запобігання правопорушень та дотримання прав людини у поліцейських підрозділах. Шляхом електронної відеофіксації система забезпечує права громадян, які знаходяться під контролем поліції, а також самих правоохоронців, відповідно до європейських стандартів. Це новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності, який мінімізує виникнення конфліктних ситуацій, гарантує надання правової допомоги затриманим особам та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень. Презентували систему заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Роман Зіняк та заступник начальника Департаменту – начальник управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко.

   На прикладі умовного правопорушення присутнім продемонстрували роботу системи від самого початку доправлення затриманої особи до підрозділу поліції з усіма подальшими слідчими діями. Відеосистема фіксувала всі дії поліцейських та затриманого впродовж усього часу його перебування та супроводу до спеціальних кімнат: приміщення для реєстрації; інтерв’ювання з інспектором з дотримання прав людини; для зустрічі з адвокатом та кімнати проведення слідчих дій. Після проходження всіх етапів перебування в спеціально облаштованому приміщенні затриманого помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відтак мали можливість оглянути переобладнане і оснащене спеціально для системи «Custody Records» відділення поліції. Дана система впроваджена за субвенційні кошти, зокрема, від ГО «Елеос-Україна». У часі війни, коли основні зусилля держави спрямовані на боротьбу з агресором, надзвичайно важливою є підтримка органів правопорядку місцевими громадами. Не стоїть осторонь і Калуська МТГ. «Адже безпекова ситуація громади є надважливою! Принагідно дякуємо нашим правоохоронцям за щоденну відповідальну працю для людей!» - зазначив під час презентації системи міський голова Андрій Найда.

   Торік на потреби Калуської поліції з місцевого бюджету було виділено кошти в сумі 850 000 грн. Цього року – 1 млн 900 тис. Калуш став першим містом на Прикарпатті, де запроваджено інформаційну підсистему «Custody Records».

Інші новини