4o

Кабінет Міністрів України представив шість грантових програм в рамках «єРобота»

  • 2022.06.27 11:14
    • Економіка
  • 395
Це великий проект який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру.
???? Програма безповоротних грантів до 8 млн грн на створення й розвиток переробних підприємств.
➡️ Це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.
➡️ Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків. Потрібно представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу. Для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%.
???? Грантова програма підтримки розвитку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій.
➡️Держава надасть від 750 тис. грн до 3,5 млн грн для відповідних стартапів. Адмініструватиме цю програму Український фонд стартапів.
➡️ Головні критерії фінансування: створення 5 робочих місць, а також акцент на розробці нових технологій та рішень.
???? Програма «Старт в ІТ» — надання стипендій в розмірі до 30 тис. грн на навчання й отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика чи графічного дизайнера.
➡️ Ця програма для людей, які мають попередній досвід роботи, але зараз, наприклад, цю роботу втратили чи перебувають у простої і хочуть опанувати нові навички для нової кар’єри.
➡️ Кошти в межах програми «Старт в ІТ» можна буде витратити лише на оплату школи чи курсів, які визначить Мінцифри.
Загалом держава надасть можливість розпочати кар’єру в ІТ для 60 тисяч українців. Загальний бюджет програми складає 1,8 млрд грн.
????Програма надання грантів у розмірі до 250 тис. грн для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство.
➡️ Бюджет програми на рік — 5 млрд грн. Мова йде пробудь-який мікробізнес: пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо.
➡️ Учасником програми може стати будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес. Для отримання гранту треба буде подати заявку через портал Дія чи відділення «Ощадбанку», додавши до заявки бізнес-план.
???? Програма грантів на створення або розвиток тепличного господарства.
➡️ За програмою часткової компенсації вартості створення теплиць розмір гранту становитиме від 5 до 7 млн грн. Загальний бюджет програми складе 7 млрд грн.
➡️ Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років.
➡️ Кошти від гранту можна буде витратити на безпосереднє будівництво комплексу, закупівлю технічного обладнання для його роботи, закупівлю посівного матеріалу та добрив.
Для першої тисячі учасників 70% вартості проекту фінансує держава, а 30% — сам підприємець.
???? Програма грантів спрямована на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.
➡️ Загалом держава на цю програму виділить 4 млрд грн. Мова йде про часткову компенсацію вартості садів.
➡️ Аграріям надаватиметься від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів — це близько 70% від середньої вартості висадки.
Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 25 років.
➡️ Кошти надаватимуться не готівкою, а на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

Інші новини