19o

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Коротко про основні питання

  • 2023.07.25 17:03
    • Громада
  • 203

Сьогодні, 25 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради. На розгляд винесено 32 питання.

Затвердили питання про передачу паливно-мастильних матеріалів із міського матеріального резерву. Ідеться про пальне, витрачене на ліквідацію наслідків негоди 7 липня цього року.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Івана Дембича, для подолання наслідків негоди було залучено техніку управління та аварійно-рятувальних підрозділів. Відкачали 7350 кубометрів води, в основному, із Підгірок і насосних станцій КП «Калуська енергетична компанія». Від намулу і сміття очищено 3,5 км доріг. Відновлено 1 км гравійних доріг. 

Рішенням передбачено дозволити управлінню з питань надзвичайних ситуацій використати 70 літрів пального із міського матеріального резерву. Ще 2050 літрів — передати Калуському 3-му державному пожежно-рятувальному загону ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та комунальним підприємствам Калуської ТГ.

Місто активно допомагає нашому підрозділу територіальної оборони, який перебуває на передніх рубежах війни. За зверненням командира підрозділу, закупили і передадуть на передову матеріальних цінностей на загальну суму 665 тисяч гривень.

Прийняли рішення про надання матеріальних допомог різним категоріям населенням відповідно до звернень на загальну суму 534 тис. гривень.

Додатково виділили 100 тисяч гривень важко пораненому захиснику із нашої громади, який перебуває на лікуванні у столиці.

Шестеро громадян, помешкання яких були відключені від централізованого теплопостачання, отримають допомогу на встановлення індивідуального опалення на загальну суму 35 тисяч гривень.

По 50 тисяч гривень нададуть шести сім’ям загиблих захисників на спорудження надгробків на могилах воїнів.

Прийнято рішення про облаштування віддалених класів Голинської школи мистецтв у Боднарові. Там, згідно із заявами батьків, навчатимуться 98 дітей. Для цього у Голинській школі мистецтв додадуть 5 педагогічних ставок і пів ставки прибиральника технічних приміщень. Заняття відбуватимуться у Народному домі села Боднарів. Для цього там уже облаштовують три кімнати. Навчання розпочнеться із вересня. 

Загалом, наступного навчального року у Голинській школі мистецтв навчатимуться 325 учнів, для роботи з якими передбачено 32 педагогічні ставки.

Виконком також розглянув ряд житлових, майнових, організаційних питань. Питання, які стосуються неповнолітніх, розглянули у закритому режимі.

Інші новини