27o

П’ятнадцять років без ліфта. Привели до ладу проблемний під’їзд на вул.Сівецька,4

  • 2023.07.31 18:17
    • Громада
  • 175

П’ятнадцять років без ліфта і нормального коридорного освітлення змушені були жити мешканці 3-го під’їзду будинку на вул. Сівецька, 4. 

— Забудовник, який добудував до будинку цей під’їзд ще у 90-х роках, збанкрутував. Ліфт встановили, але не ввели в експлуатацію. Тому підйомник не працював жодного дня, — розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак. — Фактично, увесь цей час люди оббивали із проблемою пороги владних інстанцій. 

Їх не залишив без уваги міський голова Андрій Найда. Посадовці неодноразово зустрічалися із мешканцями будинку. Приходили просто у двір. Питання перебувало під контролем заступника міського голови Богдана Білецького.

Для того, щоб запустити ліфт, потрібно було виробити технічну документацію. Цим має займатися юридична особа – ОСББ чи компанія-управитель. Не могли дійти згоди щодо того, хто здійснюватиме управління будинком: ОСББ на один під’їзд створити не можна. Вихід знайшли, передавши цю частину будинку в обслуговування управляючій компанії «Теплодім».

Два місяці компанія працювала над тим, щоб у під’їзді були нормальні умови. 

— Ми навели лад із документацією,уклали договір на обслуговування ліфта. Було здійснено експертизу підйомника. Ми встановили новий лічильник, замінили кабелі і решту несправних деталей. Зараз ліфт повністю справний. Уже тиждень ним користуються мешканці під’їзду, — розповідає директор УК «Теплодім» Василь Фурда. – Також облаштували у під’їзді сучасне коридорне освітлення: встановили енергоощадні лампи і датчики руху. 

Витрати першочергово взяла на себе управляюча компанія. Після здійснення розрахунків питання оплати вирішуватимуть колегіально, залучивши мешканців.

Люди, нарешті, проживають у комфортних умовах. Тільки шкода, що проблему, яку вирішили за кілька місяців, затягували багато років. 

Головне – бажання працювати!

Інші новини