13o

У Калуші 6-7 вересня гуманітарну допомогу від БО «БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» отримають близько 150 сімей загиблих і зниклих безвісти Захисників України

  • 2023.09.06 17:17
    • Громада
  • 184

6 вересня у Калуші члени сімей загиблих і зниклих безвісти військовослужбовців зібралися у ПК «Мінерал» на благодійну акцію, організовану БО «БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

Захід вилився в акумуляцію зусиль духовенства, влади та працівників культури. Родини прийшли до місця смутку, у стінах якого свого часу ввостаннє прощалися зі своїми найріднішими, своїми і нашими Героями.

Люди мали можливість поспілкуватися, почути виконання доречної щемливої пісні, разом змовити поминальну молитву, яку відправив декан Калуський УГКЦ о. Степан Скібіцький. Підтримати сім’ї, вислухати, допомогти у вирішенні проблемних питань прийшли представники місцевої влади: міський голова Андрій Найда та його перший заступник Мирослав Тихий. «Від нас, від міської ради прийміть величезний, низький уклін та подяку за загиблих Героїв.

Також ми не повинні забувати про родини зниклих безвісти. Дай Бог, щоб вони знайшлися живими і не ушкодженими... Ми, звичайно, родини в біді не залишимо. Вічна і світла пам’ять усім нашим Героям!» - наголосив міський голова. Протягом 6 і 7 вересня гуманітарну допомогу від «Карітасу» отримають близько 150 сімей загиблих і зниклих безвісти Захисників України. Координатором акції виступив о. Ігор Пришляк.

Інші новини