30o

Калуські дитячі колективи вражали своєю майстерністю на міжнародному фестивалі 

  • 2024.06.11 14:19
    • Громада
    • Культура
  • 62

8 червня у м. Кула (Республіка Сербія) відбувся ХХ фестиваль української культури "Калина". На запрошення Національної ради української національної меншини в Сербії за участю посла України в Сербії Володимира Толкача в заході взяли участь два колективи центру художньої творчості дітей та юнацтва Калуської міської ради – середня та старша групи Народного художнього колективу “Ансамбль народного танцю “Веселі гуцулята” (28 дітей) та Зразковий театр пісні «Гармонія» (8 вихованців). 

Калушани продемонстрували високу майстерність під час своїх виступів. Це відзначив і голова ради фестивалю Олександр Мосорка. За виступи, а кожен учасник представив по два номери, калуські юні таланти отримали перші місця. А також були нагороджені дипломами, грамотами, подарунками та сувенірами. До слова, калушани були єдиними представниками з України. Серед учасників - колективи з Румунії, Хорватії, Боснії та культурно-мистецькі товариства українців, які проживають у Сербії.

Хореографічні композиції та пісні українців настільки вразили оргкомітет фестивалю, що на наступний день «Веселі гуцулята» та «Гармонію» запросили дати сольний концерт у місті Врбас. «Наші колективи зібрали повний зал та отримали схвальні відгуки та емоційну підтримку від глядачів, - розповідає директорка ЦХТДЮМ, керівниця ЗТП «Гармонія» Віталіна Липовська. – А монахині Греко-католицької церкви Василіянок з міста Керестор пожертвували для ЗСУ 9 500 динарів».

Очільниця позашкільного закладу розповіла, що прийом українців у Сербії був дуже теплим. Увесь вільний час дітей наповнювали змістовними екскурсіями. 

Також, колективи отримали запрошення на наступні заходи, які будуть відбуватися.

Інші новини