22o

Відбувся другий етап мистецького проєкту «Малюю серцем».

  • 2024.05.16 09:46
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 69

15 травня у виставковій залі відбувся другий етап мистецького проекту «Малюю серцем», який організований для дружини і дівчата полеглих Героїв ГО «Сім’я Героя Калуша» та управлінням культури, національностей та релігій Калуської міської ради. Цього разу знову десять мужніх жінок мали нагоду передати на полотні свої почуття, історії кохання, біль і хвилювання.

Малювали «серцем» Софія Новрузова, Тетяна Бігун, Любов Федоришин, Ірина Гретчин, Галина Стехнович, Марія Гецко, Наталія Конопада, Руслана Фединяк, Соломія Гудак та Тетяна Чошко.

«Ці полотна будуть безцінні.. бо тут буде вкладено часточку душі і

серця. Це добра і потрібна арттерапія, яка дає можливість висловити свої емоції і відновлювати свої сили», - зазначила ведуча заходу Леся Піцик, начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи.

Гарний настрій створювали тріо флейтистів Калуської ДМШ, вихованці викладачки дитячої музичної школи Наталії Кіндюх, виконавши твір Олени Соловйьової «Подарувавшій життя».

Лілія Бучак, мисткиня, яка реалізовує проект, розповіла, що до заходу готуються зазделегідь. Учасниці попередньо обирають малюнок, який будуть відтворювати. Хоча вже на самій зустрічі пані Лілія дає можливість вибору майбутнього витвору, пропонуючи і свій варіант. Та зазначає, що зазвичай учасниці проекту обирають щось символічне, що нагадує їм моменти щасливого життя, коли їх кохані були поруч.

Проект триватиме і надалі. А завершальним його етапом буде виставка робіт.

Інші новини