24o

Калуська громада гордиться молодим поколінням фахівців

  • 2024.06.28 11:45
    • Громада
    • Освіта
  • 57

У вищих навчальних закладах Калуша проходять церемонії вручення дипломів фахових молодших бакалаврів.

Учора, 27 червня, відбулося вручення дипломів випускникам Фахового коледжу культури і мистецтв. Дипломи про завершення навчання отримали 46 випускників денної форми навчання та 13 — заочної форми. Із них 17 — із відзнакою.

Урочистості відбулися на сцені ПК «Юність». Із напутнім словом до випускників звернулися директор коледжу Ярослав Яців, заступниця директора з навчальної роботи Наталія Кучера, завідувачка відділення культурно-мистецької освіти Іванна Свирид. 

У часі війни місія культури — надзвичайно важлива. Зміцнювати, відроджувати, популяризувати українські національні традиції, цінності, напрацьовувати новий, актуальний, доробок. Виступи студентів і викладачів коледжу — справжня окраса культурних і мистецьких подій у громаді і за її межами. Працівники і студенти закладу ще й активно волонтерять на підтримку Українського війська. Зокрема, двічі вони проводили масштабні благодійні аукціони «Ангели Перемоги», на якому збирали кошти на підтримку Української армії, людей, які потерпіли від війни. Чимало випускників коледжу боронять Батьківщину на фронті.

Сьогодні, 28 червня, дипломи про завершення навчання отримують і випускники Калуського політехнічного коледжу. Коледж гордиться 184-а випускниками: 155 із яких навчалися на денній, а 19 — на заочній формі. Випускниці Яна Фединяк і Вікторія Мацьків отримали «золоті» медалі, Ольга Яворська — «срібну» медаль. 

Вікторія Мацьків представляла коледж на 14-у міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, здобула перемогу і нагороджена дипломом третього ступеню.

Святослав Павлів, випускник спеціальності АКіТ «Системна інженерія. Інтернет речей», на обласній олімпіаді з інформатики та інформаційних технологій серед закладів фахової передвищої освіти та посів третє місце. 

Євген Стасюк – відомий у громаді перспективний спортсмен, який займається таїландським боксом. 

Студенти четвертого курсу виконували реальні курсові та дипломні проєкти, які у майбутньому можна втілити у реальність. Також в коледжі були написані дослідницько-пошукові кваліфікаційні роботи повʼязані з робототехнікою та мехатронікою та інформаційних технологій і мають важливе значення саме для Збройних Сил України.

Гордимося випускниками коледжів громади! 

Нехай доля буде прихильною, а робота за спеціальністю буде корисною для суспільства і держави, приносить задоволення і гідну винагороду! Викладачам і адміністрації закладів — щира подяка за велику працю, яку вкладаєте для навчання і розвитку молодого покоління майбутніх професіоналів!

Інші новини