13o

Благоустрій муніципального ринку у фокусі ранкового обїзду міського голови

  • 2024.10.04 10:39
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 54

4 жовтня міський голова Андрій Найда разом із секретарем міської ради Віктором Гільтайчуком, керуючим справами виконкому Олегом Савкою, начальником УЖКГ Тарасом Фіцаком та депутатами міської ради оглянули територію муніципального ринку керівником якого є Любомир Онуфрик.

"Шукаємо можливості для поліпшення умов на КП «Муніципальний ринок» без залучення бюджетних коштів. 

Наш муніципальний ринок вже давно потребує поліпшення благоустрою. І це далеко не про красу, а про комфорт. Адже на цій локації, де завжди багато калушан та жителів сусідніх громад, а особливо в «ринкові дні», є ділянка у вкрай незадвільному стані", - зауважив Андрій Найда. 

Мова йде про ту територію, де розгортається так званий «блошиний ринок». У дощову погоду продавці розташовують свої товари поряд із калюжами, на камінні та глині. Відповідно і для покупців такі умови несприятливі та часто відлякують.

На минулому пленарному засіданні на розгляд депутатів вносився проєкт рішення про виділення 800 тис. грн на асфальтування цієї проблемної ділянки. Депутатський корпус не підтримав такої ініціативи, а вирішили детальніше розібратися, щоб знайти ефективніші шляхи вирішення цієї ситуації. 

Мета сьогоднішнігньої зустрічі - розглянути ймовірні варіанти для поліпшення умов на ринку.

" Безсумнівно, кожен із нас за те, щоб муніципальний ринок у Калуші розвивався у напрямку збільшення торгових місць шляхом облаштування торгівельних споруд", - акцентував міський голова. 

Присутні обговорили ймовірний варіант передачі проблемної ділянки на орендних засадах власникам торгівельних споруд. Але з тією умовою, що саме вони повинні забрукували територію поряд із торговими місцями, зробити довкола благоустрій, а головне – зробити павільйон для тих продавців, які торгують «гуманітаркою». 

 Наразі підприємці будуть працювати над візуалізацією задуманого. А вже далі на пленарне засідання можна буде виносити рішення про визначення умов встановлення торгівельних споруд та павільйону. 

"Важливо те, що якщо вдасться реалізувати таку ініціативу – наш ринок у майбутньому зможе заробляти на оренді орієнтовно 1,5 – 2 млн грн. За ці кошти можна буде продовжувати поліпшувати умови для продавців та покупців, не витрачаючи місцевого бюджету", - підсумував Андрій Найда.

Інші новини