29o

Розширили перелік осіб, які можуть скористатися послугою сімейного відпочинку коштом місцевого бюджету

  • 2024.06.07 14:07
    • Громада
  • 88

7 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, на якому розглянули три питання.

Члени виконкому затвердили Порядок використання коштів для організації сімейного відпочинку. «До нас звернулися з пропозиціями представники спілки учасників бойових дій на сході України АТО/ООС ім. Романа Шухевича щодо змін до Порядку використання коштів для організації сімейного відпочинку. У результаті двох попередньо проведених зустрічей з представниками усіх категорій користувачів цієї послуги, у Порядок внесені певні зміни», - зазначив міський голова Андрій Найда. 

Якщо першочергово отримувати кошти на сімейний відпочинок могли учасники бойових дій та члени їх сімей, постраждалі учасники Революції Гідності та члени їх сімей, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей, члени сімей загиблих учасників бойових дій, члени сімей загиблих під час Революції Гідності, члени сімей зниклих безвісти та захоплених в полон (окрім тих, які добровільно здалися в полон) Захисники чи Захисниці України, учасники війни з числа учасників АТО/ООС та члени їх сімей, то зараз цей перелік розширено. 

Тепер скористатися такою послугою зможуть батьки та неповнолітні брати, сестри неодружених УБД. 

Ще одна категорія людей, які зможуть використати можливість сімейного відпочинку - учасники бойових дій, які не зареєстровані в Калуській громаді, але фактично тут проживають. Документи, які необхідно подати – акт проживання особи без реєстрації місця проживання та довідку з місця реєстрації про неотримання такої послуги там. 

Ще одна важлива зміна – члени сімей Захисників, які зараз на фронті, можуть як альтернативу оригіналам посвідчень УБД, подавати нотаріально завірені копії. 

Загалом, на організацію сімейного відпочинку з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 1 млн 660 тис. грн. На відпочинок однієї людини спрямовується 3990 грн. Відпочинковий заклад кожен може обирати самостійно. Заяви подавати у Центр надання адміністративних послуг, вул. Богдана Хмельницького, 52.

Іншими рішеннями члени виконкому проголосували за утворення двох комісій:

- із встановлення факту здійснення особою догляду

(постійного догляду); 

- з розгляду питань щодо надання компенсації за

пошкоджені/знищені на території Калуської міської територіальної громади об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Інші новини