22o

Калуські військовослужбовці повернулися з реабілітації, яка проходила в Литві

  • 2024.05.14 16:48
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 127

Нещодавно восьмеро калуських військовослужбовців, які отримали поранення під час захисту України від російського агресора, повернулися додому з реабілітації. 

Заходи з відновлення проходили в Литві. Це стало можливим завдяки голові ГО «Незламний бастіон» Світлані Волошиній та представнику організації в Україні Володимиру Сеничаку з Брошнів-Осади. Загалом, організація від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну займається допомогою ЗСУ, військовослужбовцям. 

Як зазначив Володимир Сеничак, діяльність організовується через співпрацю з місцевими представниками бізнесу. У цій країні надзвичайно сприяють допомозі Україні. Світлана Волошина особисто готує програму відновлення, реабілітації поранених українських військовослужбовців, яка носить психологічний, духовний, мистецько-культурний напрям. Також волонтери займаються пошуками воїнів, яким необхідна допомога. Це - можливість оздоровитися в Литві. Також організація займається збором та перевезенням гуманітарного вантажу в Україну, зокрема, з Каунаса.

 У Калуші за сприяння депутата районної ради Івана Качака, моєї заступниці Наталії Кінаш було запропоновано військовослужбовцям, які були поранені, пройти реабілітацію. Таким чином, восьмеро калушан упродовж двох тижнів отримали психологічну, духовно- моральну підтримку від закордонних друзів. 

Також мали цікаві екскурсії, заняття з арттерапії, відвідували музеї, визначні місця, концерти, побували на морському узбережжі. Зустрічалися з українськими дітьми, які там проживають, з мером міста Пренай. Відгуки – тільки схвальні. А ще - слова подяки литовським друзям та волонтерам.

Світлана Волошина та Володимир Сеничак зазначили, що роботу подовжуватимуть і надалі.

Інші новини