13o

Розпочато роботу зі створення наглядової ради комунального підприємства

  • 2024.02.13 12:23
    • Громада
  • 155

  Із зазначеним питанням раніше зверталися представники ініціативної групи громади на пленарному засіданні сесії міської ради, а також окремим листом.

   Сьогодні, 13 лютого, відбулася нарада при міському голові Андрію Найді за участю членів ініціативної групи Івана Качмаря, Світлани Вітковської, Любові Богусевич та керівників комунальних підприємств.

 Наглядова рада створюється згідно з чинним законодавством. Обговорили деталі Положення, запропонованого ініціативною групою. Серед питань, на які звернули увагу – концепція наглядової ради, зокрема, права й повноваження її членів, порядок утворення, особливості організації діяльності та ін.

  Міський голова Андрій Найда зазначив: «Переконаний, що це корисна справа, адже реалізовуватиметься задля підвищення ефективності діяльності комунальних підприємтсв, здійснення належного контролю за їх роботою. Для нас важливо, щоб мешканці були поінформовані в тих питаннях, які найбільше їх цікавлять.

  А в ході роботи наглядовців не виникало якихось бар’єрів, що перешкоджали б їх діяльності». Тому було прийнято рішення обома сторонами спільно впродовж двох тижнів доопрацювати Положення.

  Наступна зустріч керівників комунальних підприємств, представників ініціативної групи та юристів з обох сторін запланована на 28 лютого. У разі відсутності зауважень до Положення про наглядову раду комунального підприємства проєкт рішення буде винесено на розгляд чергового пленарного засідання сесії міської ради.

Інші новини