20o

ЗА КЕЛИХОМ ВИНА. ДЛЯ КАЛУШАН ПОВАЖНОГО ВІКУ ОРГАНІЗУВАЛИ БЛАГОДІЙНІ СВЯТКОВІ ОБІДИ

  • 2023.10.02 15:36
    • Громада
  • 190

У Калуській громаді відновили традиційні благодійні обіди з нагоди Дня людей похилого віку. Літні мешканці громади мали нагоду відвідати один із семи закладів громадського харчування, які долучилися до акції.

- Акція – це не просто обід, а саме святкова зустріч у кафе. За вишуканими стравами, келихом вина. Щоб люди відпочили від буденних турбот, відчули свято, задоволення від спілкування, — розповідає директорка Територіального центру соціального обслуговування Калуської міської ради Надія Рим.

Загалом, до благодійних обідів долучено 24 особи. Їх приймають сім закладів громадського харчування у громаді. 

Як на свято, збиралася у заклад громадського харчування Маргарита Ходько. Задля цього навіть відмінила візит до лікаря.

- Згадала, що записана до лікаря, однак, сказала, що не прийду, бо маю святкову зустріч. Дуже чекала на неї, збиралася. Цікаво познайомитись і поспілкуватися із жінками, - каже Маргарита Олександрівна. – Я намагаюсь усі зустрічі відвідувати, на які тільки запрошують. Кілька років тому овдовіла, втратила двох синів. Працюю і на земельній ділянці: це дуже мене підтримує. Вдячна і соціальним працівницям, які приходять до мене. Дуже допомагають!

Очікувала на цікаве спілкування і Марія Винниченко. За келихом вина у співрозмовниць швидко зв’язалася бесіда на спільні теми.

- Із 2001 року мені допомагають соціальні працівники. Галина Бандурик все знає: що мені потрібно придбати, що зробити. Телефонує мені кожен день. Вона мені, як донька. Хоча рідних дітей у мене ніколи не було. А чоловік помер 15 років тому, - розповідає Марія Винниченко. – Ходжу на всі заходи, куди запрошують. Завдяки працівникам територіального центру, самотньою себе не вважаю. Щиро вдячна їм за турботу!

Працівники територіального центру, традиційно, намагаються організувати для калушан поважного віку свято. Цього року, окрім урочистих обідів, також роздали 108 продуктових наборів на загальну суму 29,8 тис. гривень. Із них майже 7 тис. гривень – благодійної допомоги, решта – кошти місцевого бюджету. 

Працівники територіального центру соціального обслуговування населення Калуської міської ради вдячні усім благодійникам, зокрема, кафе «Маріанна», «Кукурузза», «Вінтаж», «Терези», «Радіус», «Гостинець», а також пабу «Під ясенами» за допомогу, надану для відзначення Дня людей похилого віку.

Інші новини