6o

Майстри на всі руки. Калуські комунальники ремонтують майданчики, оновлюють сміттєві урни, виготовляють пісочниці і лавки

  • 2024.10.16 15:57
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 51

— У нас бажання працювати дуже велике. Бригада у нас дуже гарна, дуже хороші люди, і вони всі горять бажанням щось зробити, щоб не соромно було йти містом, — Василь Яросевич, майстер із обслуговування дитячих майданчиків КП «Калушавтодор», захоплено показує, що зробили на дитячому майданчику біля Пагорба Слави. 

Майданчик капітально відремонтували зовсім нещодавно. Людську турботу помітно: свіжа фарба, охайні дашки над гіркою і пісочницею, нові пластикові сидіння на гойдалці-балансирі. Але огорожа у двох місцях уже пошкоджена. Знову потребує ремонту дитяча хатинка біля пісочниці. Пошкоджена штахетина на сходах гірки.

Загалом у Калуші — дві сотні дитячих майданчиків. Із липня минулого року ними опікується дільниця із обслуговування дитячих майданчиків КП «Калушавтодор». 

Василь Яросевич каже, що зараз взялися капітально ремонтувати великі майданчики. Ті, де бавиться багато дітей. Однак, виконують і дрібніші роботи: латають, підварюють, замінюють дрібні елементи там, де це необхідно. 

Капітальний ремонт одного майданчика, залежно від обсягу робіт, замає до десяти днів. Таким чином, цього року відремонтовано вже більше двох десятків майданчиків. Часто ремонтувати їх допомагають і самі мешканці. У багатьох дворах люди також ретельно пильнують, щоб майно зберігали. Проте, майстри розуміють: діти — це діти. 

Основні роботи на дитячих майданчиках цього року — завершено. Уже точно нічого не фарбуватимуть. Фарба не висихає навіть за кілька днів, а після дощу — взагалі не береться. Проте, ще не означає, що дільниця простоюватиме до весни. Взимку виготовляють пісочниці, комплектуючі для ремонтів, заготовлюють дошки тощо. Чимало роботи і з реставрацією сміттєвих урн. Їх намагаються поставити біля кожної лавки.

Крім того, з власної ініціативи комунальники виготовляють лавки. Їх встановлюють просто на вулицях для комфорту калушан. 

Робота — велика, людей — бракує (на дільниці працює тільки чотири особи). Але Василь Яросевич упевнений: за кілька сезонів їхня робота буде дуже помітною.

— Я би попросив одне: поменше ламайте. Майданчиків дуже багато. Ми не в змозі все відремонтувати, і — одразу. Якщо люди будуть берегти, ми всім допоможемо, — каже Василь Яросевич.

Про дуже велику і важливу роботу дільниці з обслуговування дитячих майданчиків КП «Калушавтодор» — у відео.

Інші новини