19o

На території одного із сіл Калуської громади з’явилось несанкціоноване сміттєзвалище

  • 2024.07.10 12:27
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
    • Старостинські округи
  • 50

Днями мешканці Пійла поскаржились у міську раду на те, що на території села з’явилось несанкціоноване сміттєзвалище. Хтось повикидав харчові відходи – залишки картоплі, цибулі, моркви, капусти.

Вочевидь, усе це скидалося не один день і в результаті призвело до формування гори відходів. Неподалік - господарські угіддя, люди пораються на городах та змушені терпіти страшенний сморід, бо всі ті овочі перегнивають.

Сьогодні особисто під час ранкового обї'зду місце сміттєзвалища оглянув міський голова Андрій Найда разом із секретарем міської ради Віктором Гільтайчуком, начальком управління з питань надзвичайних ситуацій та старостою Василем Хомичем. Попередньо в невідкладному порядку туди виїжджала комісія у складі представників управлінь з питань надзвичайних ситуацій та земельних відносин Калуської міської ради, Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та поліцейський офіцер громади.

Всі дані передані на розгляд працівників поліції, які вживають відповідних заходів щодо цієї ситуації.

Шановні мешканці громади! Вкотре наголошуємо, що немає потреби вивозити і викидати сміття в неналежних для цього місцях. ТОВ «Еко-Прикарпаття» обслуговує всю територію Калуської громади.

На жаль, чомусь не всі хочуть це розуміти та користуватися послугою з вивезення сміття. До того ж часто люди заявляють, що не продукують відходів. Проте потім з’являються стихійні сміттєзвалища.

Будьмо свідомими! Збереження навколишнього середовища лише у наших руках!

Інші новини