14o

Відбулася презентація Путівника консультацій з питань ментального здоров’я в Калуській громаді.

  • 2024.05.23 15:29
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 112

23 травня відбулася презентація Путівника консультацій з питань ментального здоров’я в Калуській міській територіальній громаді за участю психологів закладів освіти, громадських організацій, психіатрув лікувальних установ.

Наталія Кінаш, заступниця міського голови, ознайомила присутніх з результатами діяльності зі збору інформації та її узагальнення: «У Путівнику консультацій з питань ментального здоров’я зібраний перелік психологів установ та фахівців, які є в Калуській громаді. Він має чотири розділи. Перший містить інформацію про психологів, які працюють у закладах освіти. Другий - про фахівців з психології та психіатрії медичних установ (для прийому необхідне направлення від сімейного лікаря, психіатр приймає без скерування). Наступний – про соціальну сферу – Ветеранський простір, де працюють психологи Центру соціальних служб. У четвертому розділі зібрана інформація про психологів у громадських організаціях». Наталія Олександрівна також закликала до обміну досвідом для консолідації зусиль, проведенню спільних заходів для якомога більшого охоплення мешканців психологічною допомогою. 

Модераторка зустрічі, директорка Калуського центру соціальних служб Галина Дидич нагосила на тому, що і в літній період, під час відпусток є необхідність передбачити час для надання фахової психологічної допомоги мешканцям громади.

Долучився до розмови й отець Микола Крушец, який подякував за співпрацю на наголосив на важливості її продовження.

Учасники зустрічі розглянули шляхи взаємодії психологів освітніх, соціальних закладів, медичних установ. Також ділилися основними результатами за І півріччя поточного року, досвідом роботи з родинами учасників та ветеранів війни. Обговорили роботу психологічних служб громади у канікулярний/літній період.

У Путівнику всього 51 контактних даних осіб, до яких можна звернутися за допомогою: 27 - із закладів освіти, 5 – лікувальні установи, 4 – соціальні та 15 з громадських організацій.

Інші новини