24o

У Калуській громаді проходять заходи з попередження булінгу

  • 2024.05.17 15:08
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 80

«Чи знаєте ви, що таке: булінг, домашнє насильство, гендерно зумовлене насильство?» - саме під такою назвою спеціалістами Калуського міського центру соціальних служб та працівниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, яка діє при Центрі, проведено інтерактивну бесіду з елементами тренінгового заняття для учнів 8 класу Кропивницької гімназії.

Увагу дітей акцентували на основних поняттях, що таке “булінг”, “домашнє насильство”, “гендерно зумовлене насильство”, ознайомили з їх видами та формами, говорили і про кібербезпеку. Надали низку практичних порад, які допомагають подбати про власну безпеку під час спілкування у соціальній мережі, переглянули відеоматеріал до теми. Наголосили на важливості збереження позитивних взаємовідносин не тільки в освітньому середовищі, а й за його межами. 

Зустріч була цікавою та інформативною. На завершення заходу, учні отримали друковані інформаційні буклети з контактною інформацією установ та організацій, куди можна звертатися, у випадку виявлення фактів булінгу та домашнього насильства.

Нагадуємо, що в Калуській громаді, за підтримки UNFPA, NORWAY та БФ «Батерфлай», працює Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та Денний центр з кризовими кімнатами. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України, 9 А.

Інші новини