13o

Відзначення Дня Конституції в Калуській громаді пройшло під знаком благодійності 

  • 2024.06.28 20:16
    • Громада
    • Культура
  • 29

На центральній площі Калуша 28 червня відбувся благодійний концерт відомого Прикарпатського гурту "БУДЬМО". Колектив разом із міжнародним благодійним фондом «Жінки – ми сила» організували тур містами України на підтримку наших Воїнів. Ціль – 2 мільйони гривень на закупівлю 102 дронів для Захисників. Мільйон вже назбирали у ході концертних програм у 7 областях України. 

У часі сьогодення надважливо якомога більше єднатися, адже сила лише в цьому. Усі присутні на площі Героїв були об’єднані піснею та спільним завданням – підтримати Захисників України, завдяки яким, саме наша Конституція й досі залишається Основним Законом українського народу, а не прописані правила московського диктатора. 

Програма розпочалася вшануванням пам’яті всіх полеглих на війні Героїв. Гімн України звучав у виконанні запрошеної гості Христини Дарвай. Згодом співачка подарувала калушанам ще декілька композицій. 

А далі – на сцені з’явився гурт «БУДЬМО». Колектив понад дві години дарував пісенні композиції, кожна з яких наповнена особливим змістом. Вони співали про війну, про Захисників та Героїв, про почуття, які зараз в душах мільйонів українців. В унісон їм підспівували глядачі. 

У ході концертної програми всі, хто мав можливість, долучилися до збору коштів на дрони. Ведучий заходу Андрій Петришак провів благодійний аукціон, у ході якого розігрувалися диски гурту та патріотична футболка з автографом «БУДЬМО». 

Від початку повномасштабного вторгнення гурт «БУДЬМО» займає активну волонтерську позицію. Своєю творчістю невпинно підтримують ЗСУ. Їхня допомога – понад 70 автівок, тепловізори, амуніція та ще безліч необхідних Захисникам засобів. Займалися й адресною доставкою продуктів харчування для ВПО. 

Із благодійним концертом у Калуській громаді колектив уже втретє. Попередньо виступали у селах Голинь та Боднарів. Продовжуватимуть і надалі! 

Щира подяка учасникам гурту "БУДЬМО" – Ростиславові Ковалю, Миколі Дутчаку, Назарові Левінському, Михайлові Воробчуку, співачці Христині Дарвай, ведучому концерту Андрієві Петришаку за співпрацю та їхні творчі зусилля, які вони спрямовують на підтримку українського війська!

Інші новини