28o

Калуська міська рада втрутилась в ситуацію щодо скарг мешканців на роботу генератора біля Укрпошти

  • 2024.07.17 13:36
    • Громада
  • 24

Калушани у соцмережах скаржаться на задимлення від генератора Укрпошти на проспекті Лесі Українки. Дим іде на довколишні будинки.

За дорученням міського голови Андрія Найди сьогодні вранці, з метою з’ясування ситуації, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич зустрівся з начальником дільниці мережі доступу відділення Укрпошти Володимиром Котом.

- Коли співпадає виключення електроенергії в кількох підчергах одночасно – автоматично вмикається резервний дизельний генератор у відділенні Укрпошти. Він мусить живити об’єкт, аби могла вчасно запрацювати сирени оповіщення, аби функціонувало поштове відділення (доставка пошти, інтернет, абоненти, охорона...) Генератор є досить потужним, в ході його роботи згорає значна кількість дизпалива. Відтак, утворюються вихлопи, які, через аномальну спеку, за відсутності вітру, спричинюють незручності мешканцям навколишніх будинків – Володимир Кіт, начальник ДМД відділення Укрпошти.

- Є звернення від Укртелекому до Калуського РЕМу з проханням, щоб, за можливості, припинити одночасне відключення двох підчерг (4.1 і 5.1). Міська рада також готує відповідне звернення, виходимо на керівництво обленерго. Ми намагаємось вирішувати питання у правовому полі. Але, всерівно, ситуація залишається непередбачуваною. Однозначно, місто не можна залишати без системи оповіщення. Адже це надпотужний, спеціальний резервний генератор, передбачений на випадок аварійних ситуацій. Його не можливо замінити на типовий для мінімаркету - Іван Дембич, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

- Дизельний генератор в аварійному режимі все одно буде запускатися. Проте, якщо РЕМ змінить графіки відключень, він працюватиме меншу кількість годин - Володимир Кіт, начальником ДМД відділення Укрпошти.

Інші новини