29o

Інвентаризація спеціальних конструкцій зовнішньої реклами

  • 2023.05.05 16:00
    • Громада
    • Архітектура
  • 408

Інформуємо, що на виконання розпорядження міського голови від 23.03.2023 №46-р «Про проведення інвентаризації спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на території м. Калуша» комісією проведено інвентаризацію тимчасових та стаціонарних рекламних засобів( біг-бордів, вивісок, банерів, сіті-лайтів, кронштейнів, штендерів), які встановлені на території м. Калуша. Всього виявлено  рекламних конструкцій.

В ході проведення інвентаризації членами комісії виявлено, що розповсюджувачі зовнішньої реклами не дотримуються вимог законодавства щодо розміщення рекламних конструкцій, а саме:

  • більшість рекламних засобів не забезпечені маркуванням (або інформація на таблиці не відповідає дійсності) із зазначенням на каркасі рекламного засобу найменування розповсюджувача зовнішньої реклами, номера його телефону, дати видачі дозволу та строку його дії, що унеможливлює ідентифікувати власника рекламного засобу;
  • площа поверхні вивіски чи таблички перевищує 3 кв. метри, вивіски на будівлях або спорудах часто розміщені вище першого поверху;
  • виявлено рекламні конструкції, що розміщуються на електроопорах, що суперечить ч.7 ст.8 ЗУ «Про рекламу» (розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється).

За результатами інвентаризації сформовано 2 додатки:

Додаток 1. Перелік спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, які розміщені відповідно до виданих дозволів;

Додаток 2. Перелік спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, які розміщені без дозволів.

Зазначаємо, що засади рекламної діяльності в Україні, регулювання відносин, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами регламентовано: Законом України «Про рекламу», Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про благоустрій населених пунктів»,  Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 року № 2067, Правилами розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади», затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 27.04.2021 із змінами від 27.09.2022.

Розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчим комітетом міської ради.

Для одержання дозволу на розміщення зовнішньої реклами суб'єкт господарювання (уповноважений ним орган або особа) подає у Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Калуської міської ради заяву особисто або поштовим відправленням, до якої додаються у двох примірниках:

а) фотокартка або комп’ютерний макет місця (розміром не менш як 6 х 9 сантиметрів), на якому планується розташування рекламного засобу, з прив’язкою до місцевості;

б) ескіз рекламного засобу з його конструктивним рішенням;

в) топогеодезичний знімок місцевості (М 1:500) з прив'язкою місця розташування рекламного засобу. 

Враховуючи вищевикладене просимо розповсюджувачів зовнішньої реклами привести рекламні засоби у відповідність до вимог Типових правил розміщення зовнішньої реклами, Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади (отримати дозвіл на розміщення зовнішньої реклами, забезпечити рекламні засоби маркуванням) до 02.06.2023 року.

У разі невиконання цих вимог робочим органом буде подано інформацію в головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, як спеціально уповноваженому органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів.

Нагадуємо, що відповідальність за технічний стан рекламних засобів, порушення вимог техніки безпеки під час розташування та експлуатації рекламних засобів несе розповсюджувач зовнішньої реклами згідно із законодавством.

        Відповідно до ст.27 ЗУ «Про рекламу» особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

        

Інші новини