9o

Інформація про роботу відділу муніципальної інспекції за першу декаду травня 2021 р.

  • 2021.05.12 13:12
    • Громада
    • Муніципальна інспекція інформує
  • 1296

Інспектори сектору охорони  громадського порядку відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, щоденно патрулюють вулиці міста з метою забезпечення правопорядку. В рапортах кожної групи на протязі чергування фіксуються кілька фактів розпивання спиртних та слабоалкогольних напоїв в громадських місцях, випадки жебракування, торгівлі з рук та у заборонених місцях. Громадянам, що порушують правила робляться зауваження, проводяться профілактичні бесіди виховного  характеру та припиняються протиправні дії.

         Проведена профілактична робота в с. Голинь з громадянами що порушували правила торгівлі біля автодороги державного значення Стрий – Мамалига та створювали  небезпеку для учасників дорожнього руху по цій дорозі.

          Ведеться організаційно-адміністративна робота щодо налагодження ефективної співпраці з Калуським відділом поліції ГУНП в Івано-Франківській області щодо спільних рейдів та відпрацювань з метою профілактики та запобігання правопорушень в частині порушення правил торгівлі алкогольними напоями.

       За тиждень місце 4 випадки виклику швидкої невідкладної медичної допомоги для осіб які її потребували та були в непритомному або хворобливому  стані на вулицях міста Калуш. 11 травня  на вул. Ринкова 1, о 17 годині  інспектори з охорони громадського порядку виявили чоловіка 1955 р.н. без ознак свідомості. Лікарі викликаної СШНМД після огляду констатували смерть людини. Після завершення складання протоколу огляду місця події працівниками Калуського відділу поліції,  тіло було доставлено в морг.

      В частині дотримання правил благоустрою складено  8 приписів  та 4  акти обстеження територій. Ведеться контроль виконання приписів. Здійснено 2 розгляди письмових звернень громадян – мешканців с. Голинь з виїздом на місце. Прийнято участь в нараді із старостами  та керівниками комунальних підприємств і управлінь Калуської міської ради  з питань взаємодіїї, видачі і контролю проходження дозвільних документів.

     Розглядаються усні та письмові звернення. Ведеться поточна робота з контролю виконання приписів та документів завізованих до виконання.

     Інспектори з паркування  працюючи на вулицях міста проводять інформаційно-розяснювальну роботу, щодо недопущення порушень правил дорожнього руху та складають повідомлення (постанови) про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування згідно ч.1, 3 та 6 ст. 122 КУпАП. За першу декаду травня 2021 року складено  79  адміністративних матеріалів на загальну суму 44200 грн.  Фактично, за цей період  поступило  10418 тис. грн.  штрафів. Типовими порушеннями є стоянка ближче 10 м. від пішоходного переходу, стоянка на зупинках громадського транспорту та ближче 30м. від їх початку або  закінчення, стоянка на тротуарах яка перешкоджає руху пішоходів. Середній вік водіїв – порушників близько 40 років, що задають інспекторам з паркування  питання, відповіді на які чітко і недвозначно прописано в Правилах дорожнього руху України.

       Відділ муніципальної інспекції просить мешканців громади із розумінням відноситись до нашої роботи, інформувати про грубі порушення правил  та проявляти активну громадську позицію в питаннях що покращують правопорядок, культуру паркування та благоустрій міста і сіл, що входять до складу Калуської міської територіальної громади.

Інші новини