Інформація про роботу територіального центру соціального обслуговування у час воєнного стану

  • 2022.04.04 17:04
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 368

Працівники територіального центру працюють як і в мирний час, маючи додаткові навантаження. За ініціативи трудового колективу на потреби армії перераховано одноденний заробіток нашого колективу на загальну суму 15,0 тис.грн. Окрім того закупили м’ясо та за допомогою Андрія Бараника (с.Копанки) виготовили 54 слоїки тушонки для наших захисників. Наші працівники активно допомагають розвантажувати та сортувати гуманітарну допомогу з-за кордону, що приходить до міста для наших захисників та внутрішньо переміщених осіб, при цьому за потреби роблять це і у вихідні дні.  31 березня через відправили 4 інвалідні візки до Гостомеля для евакуації осіб,які перебувають у підвалах і не здатні самостійно пересуватися. Вже надійшло підтвердження про одержання візків та подяка за них.

У відділенні соціальної допомоги вдома станом на 01.04.2022 на обліку 329 одиноких осіб, яким надається соціальна послуга догляду вдома. Із 35 соціальних робітників, що надають цю соціальну послугу, на робочих місцях 33, з них одна працівниця відвезла дітей за кодон і повернулася на робоче місце, двоє – з дітьми за кордоном. Відповідно, навантаження на кожного соціального робітника збільшилося, але жоден наш підопічний не залишився без уваги та допомоги. При чому, у цей важкий час наші соціальні робітники працюють ще й психологами.

Відділення денного перебування надає послугу соціальної адаптації особам з інвалідністю та пенсіонерам міста. Станом на 01.04.2022р. на обліку у відділенні денного перебування є 178 осіб.

У відділенні денного перебування продовжується набір пенсіонерів та осіб з інвалідністю на безкоштовні курси комп’ютерної грамотності, проводяться спортивні заняття та  заняття з скандинавської ходьби на стадіоні «Хімік». Запропоновано внутрішньо переміщеним особам приймати участь в спортивних заходах, які проводить тер центр кожного робочого дня, о 10.30 на спортивному майданчику десятої школи.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги працює над організацією надання продуктових наборів з нагоди Великодніх свят малозабезпеченим особам, що перебувають на обліку у відділенні. За кошти міського бюджету закуплено 120 продуктових наборів на суму 25,0 тис.грн., за кошти благодійного фонду – 85 таких наборів на суму 17,0 тис.грн. Також працюємо з благодійниками. Зокрема сформовано та надано списки до ТЗоВ «Гудвеллі Україна» з метою забезпечення Великодніми кошиками 292 малозабезпечених осіб. Також було підготовлено списки ТОВ «Калуський комбінат хлібопродуктів» (23 особи), приватному підприємцю Василю Турчину (12 осіб). Окрім того розіслано листи іншим благодійникам.

Інші новини