23o

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ДОБРОВІЛЬНИХ ФОРМУВАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  • 2022.05.05 16:41
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 493

Калуська міська рада інформує, що відповідно до ст. 27 Кодексу цивільного захисту України, Положення про добровільні формування цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 №616, для виконання допоміжних робіт із запобігання виникненню або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, передбачено утворення місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування добровільних формувань цивільного захисту.

    Державна служба України з надзвичайних ситуацій, на допомогу місцевим органам влади, на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ у розділі «Я прагну стати добровольцем» розмістили анкету "Я прагну стати добровольцем-рятувальником з питань цивільного захисту" для громадян, які бажають брати участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

    Калуською міською радою прийнято рішення сесії № 1374 від 28.04.2022 «Про добровільні формування цивільного захисту на території Калуської міської територіальної громади», яким утворено добровільне формування цивільного захисту та затверджено Положення.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 №616 до складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду. Згідно статті 28 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» запас військовозобов'язаних поділяється на два розряди, що встановлюються залежно від віку військовозобов'язаних. Військовозобов’язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком:

  • відповідно другий розряд - до 60 років (тобто від 18 до 60 років).

     Громадянам, які бажають брати участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (у разі необхідності) на території Калуської громади, спричинених збройною агресією (розбиранні завалів, рятуванні людей, наданні допомоги потерпілим, розвантаженні гуманітарних вантажів та ін.) необхідно заповнити відповідну анкету та зареєструватись.

 Для заповнення реєстраційної анкети “Я прагнути стати добровольцем” на офіційно веб-порталі ДСНС, необхідно перейти за посиланням: https://dmpo.dsns.gov.ua/uk/ya-pragnu-stati-dobrovolcem/ya-pragnu-stati-dobrovolcem-ryatuvalnikom-z-pitan-civilnogo-zaxistu.

Добровільні формування цивільного захисту будуть проводити, у випадку необхідності, допоміжні роботи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тільки на тих адміністративних територіях, де добровільні формування утворені. До проведення інструктажів з особовим складом добровільних формувань цивільного захисту залучатимуться представники місцевих підрозділів Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, фахівців Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській області.

    Інформація про осіб, які заповнили вищезазначені анкети, буде доводитись до виконавчого комітету Калуської міської ради підрозділами Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області з метою включення їх за відповідними рішеннями до добровільних формувань цивільного захисту на тимчасовій основі.

    За додатковою інформацією просимо звертатись вул. С. Бандери, буд. 28 (управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради) телефон (03472)-6-00-26.

Інші новини