24o

У Ріп'янському старостинському окрузі за три тижні здійснено профілювання доріг та підсипку їх щебенем, очистку водовідвідних каналів на 16 вулицях

  • 2024.06.11 14:20
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 107

Роботи розпочали від середини травня. У с. Ріп'янці та Яворівці – в кожному на 4 вулицях, в Мислові на 8 працювало КП «Калушавтодор». Працівники здійснювали профілювання доріг, підсипали щебенем (всього використали 450 тонн). Також здійснювали й очистку та поглиблення водовідвідних канав.

На вул. Шевченка під час проведення робіт, біля одного з обійсть, в якому ніхто не мешкає, було виявлено захаращену водовідвідну канаву. У ній знаходилися проржавілі та замулені бочки, які перешкоджали нормальному функціонуванню канави. Також спричиняли підтопенню обійсть, які знаходяться нижче на вулиці та руйнуванню самої дороги.

Любомир Гулимчук, староста, повідомив, що оскільки за адресою ніхто не проживає та під час проведення робіт ніхто не з’являвся, за підтримки мешканців, було прийнято рішення демонтувати бочки та розмістити їх на зазначеному подвір’ї. 

У неділю, 9 червня, громадянка Уляна Дребот, звернулася до старости та до поліції щодо ситуації, яка склалася. 9 та 11 червня поліція була на місці події. Староста дав пояснення. Наразі Уляна Дребот вимагає встановлення труби. До подвір’я є заїзд для транспортного засобу з центральної частини дороги, який теж перебуває в неналежному стані.

За результатами інциденту поліція проводить розслідування, після його завершення нададуть свої висновки

Дорога на вул. Шевченка є комунальною, перебуває на балансі Калуської міської ради, яка й дбає про її благоустрій – здійснює поточний її ремонт

Інші новини