21o

У їдальні Ріп'янського ліцею оновили обладнання та урізноманітнили меню

  • 2024.04.02 17:06
    • Громада
    • Освіта
  • 89

«Шкільну їдальню теж реформують: на користь апетиту школярів», - про це повідомила директорка Ріпянського ліцею Марія Данів.

Нещодавно в їдальні ліцею оновилося обладнання. Для зручного приготування їжі у ній з’явилися пароконвектомат, лінія роздачі гарячого харчування. Також з’явився новий посуд, поміняли крани, відремонтували електромережу. Все це завдяки підприємцю Ярославу Краусу. Пан Ярослав харчуванням в ліцеї займається понад рік. І на прохання директорки Марії Михайлівни відгукнувся позитивно та розпочав роботу із покращення обладнання харчоблоку. Очільниця закладу розповідає: «У ліцеї всі діти, що навчаються, харчуються. А це 124 учні. Їдальня нам дуже потрібна, адже здорове харчування дітей – це здоров’я, а значить - в пріоритеті. Під керівництвом досвідченого та відповідального підприємця Ярослава Крауса працівники шкільної їдальні подбали про широкий асортимент обідів. Тепер учасники освітнього процесу мають можливість вибору гарячих страв до власних уподобань та смаків».

«Усе свіжоприготовлене, смачненьке, тепленьке, а ще привабливо викладене на тарілці» - відгукуються учні та батьки. 

Ярослав Краус розповідає: «Їдальні у сільських закладах освіти не повинні бути гіршими ніж у міських. Пароковектомат дасть можливість приготувати більш складні страви, які будуть корисніші і смачніші. А лінія роздачі їжі сприятиме тому, що діти бачитиму, як виглядає апетитно їжа, і, відповідно, замовлятимуть те, що їм подобається. А ще в дітей формується культура харчування». 

Ці оновлення стали можливим завдяки синергії керівництва закладу, підприємця та працівників харчоблоку.Сьогодні вперше діти власноруч обирали страви, які їм до вподоби. Наступним кроком буде виготовлення смачних булочок: з яблуками, корицею та ін.

 Тепер їдальня – улюблене місцем у школі. На перервах тут завжди багато учнів. Привітні кухарі радіють, що від майстерно приготовлених ними корисних страв відвідувачі кажуть щире «Дякую!»

Інші новини