18o

У центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулась презентація книг калуських авторів - Дмитра Равха «Де любов – там і я» та Ольги Бойко «Мій океан»

  • 2023.03.14 16:02
    • Культура
  • 309

Сьогодні, 14 березня, у День українського добровольця, у центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулись презентації книг калуських авторів - Дмитра Равха «Де любов – там і я» та Ольги Бойко «Мій океан».

    З вітальним словом до авторів звернулась заступник міського голови Надія Гуш. Вона привітала авторів з виданням збірок, побажала натхнення, творчості, наснаги та ніколи не зупинятись на досягнутому. 

   Автор першої книжки Дмитро Равх – учасник Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції гідності та АТО. Він добре відомий калушанам на псевдо «Артист», який як доброволець воював у складі 92-ї ОМБ і який свого часу на фронті одягнув у вишиванки весь взвод своїх побратимів.

  Після отримання травм повернувся до мирного життя на Прикарпатті і вирішив спробувати зайнятися літературною творчістю. Дмитро Равх народився 5 листопада 1972 року в с. Новиця Калуського району Івано-Франківської області. Після закінчення школи вступив у калуське державне культурно-освітнє училище. Працював актором У Львівському обласному музично-драматичному театрі імені Юрія Дрогобича, а згодом - керівником аматорського театру у Харківській області.

     Презентована сьогодні книжка вийшла під новим псевдонімом Дмитра – Дим. До збірки прозових творів «Де любов – там і я…» увійшли сімнадцять новел і оповідань про життя, як воно є. Хоч автор і учасник АТО, але, повторимо, це видання – не про війну. Його новели, як він сам написав у коротенькому авторському резюме, «про все: про людську доброту, вірність чи зради, про те, як важко залишатися завжди людиною і як це необхідно. Ці твори про людяність, яка робить нас людьми». Кожен прозовий твір – як окрема сценічна дія чи епізод, композиційно належно вибудовані і лексично виражені.

     Авторка поетичної збірки Оля Бойко – по-дитячому щира, усміхнена, з відкритою душею до Бога, людей, світу. І водночас смілива, міцна, відважна, готова до самопожертви. У її поетичних творах палає любов до України, батьків, друзів, тих, хто йде поруч життєвою стежиною. Вона нетерпима до лукавства, підлості, несправедливості, зради. Бог обдарував Олю талантом віршування. Її зброя – це слово, яке надихає людей ставати кращими, не згинатися під ударами долі. Брали участь у презентації книг актори народного театру «Легенда» та вокальне тріо «Бойківчанка».

    Модератором заходу була Леся Піцик, режисер Калуського муніципального народного театру «Легенда» (обидва автори також є активними учасниками та акторами цього театру). Літератори були щиро нагороджені теплими оплесками шанувальників їх творчості та квітами.

     Перед учасниками заходу виступили творчі колективи:

Інші новини