22o

У п’яти закладах освіти Калуської громади - ліцеях №5, №6, імені Д. Бахматюка, Пійлівському та Голинському - активно триває реалізація проєкту "Повернення до формального та неформального викладання й навчання в громаді для студентів і підлітків, у тому числі ВПО"

  • 2023.08.09 09:30
    • Громада
    • Освіта
    • Трансляції
    • Відео
  • 357

Метою проєкту є прагнення допомогти учням 5-9-х класів надолужити прогалини з навчальної програми, забезпечити дітям комплексну підтримку в навчанні для покращення їх академічної успішності та соціально-емоційного добробуту. 

Хоча навчальний рік ще не розпочався і тривають літні канікули, учні приходять до школи, щоб надолужити свої попередні упущення. Разом із вчителями повертаються до раніше пройденого матеріалу, який не вдалося засвоїти з об’єктивних причин: пандемія, війна, блекаут... Наразі навчання ведуться з таких предметів: українська мова, англійська мова та математика. Охочих відвідувати заняття є чимало. Скажімо, в ліцеї ім. Д. Бахматюка у навчальні групи записалися по 20 і більше учнів, хоча проєктом передбачено до 10 в групі. Заняття в цьому закладі відбуваються по вівторках, середах і четвергах з 09:00 до 15:00. 

Наразі, проєкт розрахований до кінця календарного року. Відвідувати заняття можуть не тільки учні закладів освіти, які беруть участь у проєкті, а й учні з інших навчальних закладів, — наголошує координаторка проєкту на Прикарпатті Оксана Савчук. Крім Калуської, надолужують освітні прогалини ще у восьми громадах Івано-Франківщини. А загалом проєкт реалізується у сімох західних областях України. Ініціатором і організатором проєкту є МГО "Інститут Суспільних Ініціатив" за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Варто нагадати, що "Інститутом Суспільних Ініціатив" у Калуській громаді були втілені й інші проєкти. Зокрема, тренінги з “Першої домедичної допомоги” (спільно з БФ «Разом для України»), а також проєкт юридичного напрямку «Прикарпатський громадський центр правосуддя». До речі, між Калуською міською радою та МГО "Інститут Суспільних Ініціатив" укладено Меморандум про співпрацю.

Інші новини