19o

На площі Героїв у Калуші пройшла демонстрація підприємницьких талантів

  • 2024.05.25 17:58
    • Громада
  • 111

До Дня міста підприємці об’єдналися у благодійному ярмарку та квесті для допомоги ЗСУ.

Ярмарок, який організований Калуською жіночою бізнес- спільнотою та управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради, зібрав жіночок-піприємниць. Тих, хто власними руками творять справжні дива, тим самим підтримують економіку громади, країни. А також і тих, хто сьогодні тестував свій товар, щоб невдовзі доєднатися до спільноти підприємців. Відвідувачі могли придбати вироби ручної роботи, в'язані іграшки, солодощі, розвиваючі іграшки, ароматизовані свічки, мило, вишивку стрічками, сумки та інші потрібні речі. Були й пряники. Їх представила харків'янка Олена. Майстриня назвала їх бойовими, бо мають свою історію. "Коли у 2022 році наші військові звільняли території біля нашого населеного пункту, де ми проживали, в знак вдячності я вирішила їм спекти пряники. Використала трафарет вишиванки. Від тоді це стало моєю справою". Після вимушеного переселення тут у Калуші постійно пані Олена витікає та передає смаколики нашим Захисникам. Буває партіями понад 6 кг. Каже, що отримує схвальні відгуки від воїнів. А ще радіє успіхам сина, який відвідує один з калуських ліцеїв та секцію футболу. 

Участь у заході взяла ГО "Дім Сірка". Його керівниця Леся зазначила: "Ми тут, щоб підтримати ярмарок коштами для ЗСУ. А також показати наших підопічних, яким потрібний дім. Та подякувати мешканцям, хто долучається до допомоги тваринам".  

Також охочі мали можливість взяти участь у майстер-класах. 

Також в центрі міста представники бізнесу взяли участь у благодійному підприємницькому квесті. 6 команд з логотипами власних підприємств, відшуковували задані локації, робили на них командні фото та демонстрували їх як підтвердження того, що із завданням справилися.

У подарунок команда-переможниця отримала Калуський торт.

Кошти, вторговані на ярмарку, та благодійні внески з квесту будуть спрямовані на закупівлю складових для виробництва дронів – повідомили організатори заходу.

Інші новини