28o

І знову про сміття, а точніше – про великогабаритні (будівельне сміття, меблі, сантехніка, обрізки дерев тощо) відходи, які ми не перестаємо бачити біля сміттєвих баків у середмісті

  • 2022.10.31 16:09
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
  • 349

А в цю пору до цієї картини додається ще й багато опалого листя.
    Ми вже не раз зверталися до мешканців громади з величезним проханням про дотримання правил поводження з такими відходами. Однак, ситуація в цій справі не поліпшується.
    Нижче на фото – частинка тих майданчиків, які впродовж тижня обросли величезними кучугурами сміття. Тут є все – від розбитих рукомийників до обірваних диванів… І такі набори непотребу періодично прибирають все ті ж ТзОВ «Еко-Прикарпаття» благодійно і протягом півтора року.
   Але така ситуація не може тривати безкінечно. І тут доречно нагадати всім мешканцям нашої громади, що вивіз великогабаритного сміття – обов’язок його власника. А за його складування у непередбачених для цього місцях передбачено й відповідальність. У відповідності до ст. 52 КУпАП за забруднення землі відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на посадових осіб – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
   Тому вкотре звертаємося до наших мешканців з проханням дотримуватись правил поводження з твердими побутовими відходами. У нашій громаді є кілька варіантів організації такої послуги. Один з них – це укладання договору з нашим комунальним підприємством «Екоресурс» (безпосередньо за адресою: вул. Б.Хмельницького,82, м. Калуш), інша – замовити цю послугу можна в ТзОВ «Еко-Прикарпаття» або в будь-яких інших надавачів таких послуг.
   А з другої половини листопада великогабаритне сміття можна буде навіть самостійно привезти на територію КП «Екоресурс», де готується спеціальний майданчик. Детальніше про цю послугу повідомимо додатково.

Інші новини