16o

За крайній тиждень муніципальними інспекторами виявлено 45 порушень ПДР України в частині зупинки, стоянки та паркування в м. Калуші

  • 2024.09.20 11:29
    • Муніципальна інспекція інформує
  • 61

Відділ муніципальної інспекції Калуської міської ради продовжує контролювати стан паркування в нашому місті.

Інспектори з паркування проходять міські маршрути щодо виявлення порушень ПДР України в частині зупинки, стоянки та паркування. За крайній тиждень складено 45 повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення п.15.9 та 15.10 ПДР по ст. 122 КУпАП. П

Наголошуємо автовласникам про культуру паркування в заїздних кишенях та на паркувальних майданчиках міста. Ваше авто повинно бути припарковане у спосіб та під кутом що не перешкоджає іншим автомобілям.

Паркувальну площу слід використовувати раціонально та економно. Адже часто спостерігаємо хаотичне розміщення автомобіля на стоянці, яке займає 2 паркомісця або і більше. Якщо є розмітка, то слід паркувати автомобіль між лініями нанесеної горизонтальної розмітки 1.34. Це вузька суцільна лінія яка позначає окремі місця для паркування транспортних засобів.

Паркуватись на місцях позначених знаком 5.42.1 "Місце стоянки" з додатковою табличкою 7.17 "Особи з інвалідністю" мають право лише особи з інвалідністю та водії які перевозять таких осіб. Розмір штрафу за паркування на місцях призначених для паркування з інвалідністю без підтверджених на те підстав, складає від 1020 до 1700 грн. Просимо всіх водіїв бути взаємовіічливими та неухильно дотримуватись вимог Правил дорожньогог руху.

Інші новини