23o

Змінюємо формати – разом із досвідченими митцями-художниками розпочинаємо пошук молодих талантів

  • 2022.11.01 18:42
    • Культура
  • 319
❗Таку ініціативу подав Мирослав Тихий – перший заступник міського голови.
   Сама ідея, як стверджує Мирослав Васильович, народилася не випадково, адже коли задатися метою всебічного розвитку громади, то в першу чергу слід дати імпульс її сильним сторонам. А в нашій громаді на сьогодні є багато талановитих, самобутніх і впізнаваних митців образотворчого мистецтва з величезним доробком, яким пишаємось ми усі. Тому й цей весь потенціал дуже хочеться зберегти й примножити, бо власне мистецтво є тим засобом, завдяки якому відбувається переоцінка цінностей і змінюється світогляд, власне мистецтво здатне навколо себе об’єднувати все прогресивне.
   ????Про це все говорили на зустрічі з художниками нашої громади, управлінцями галузей культури та освіти, яку організували заступники міського голови – Мирослав Тихий і Надія Гуш у затишній кав’ярні «Мінералу».
   Насамперед Мирослав Тихий розповів про свої задуми щодо консолідації зусиль когорти митців у пошуку молодої генерації талантів. Міська влада готова допомагати в цій справі організаційно і матеріально. А які форми в цій роботі можна застосувати – в ході дискусії означилось декілька варіантів, які, на думку співрозмовників, будуть найефективнішими.
   А однією з цілей пошуку дітей та молоді, які мають художній хист – це навчання ремеслу від наших майстрів, організація спільних виставок, пленерів, проведення цікавих благодійних аукціонів, зібрані кошти з яких передавались би на потреби ЗСУ.
   Всі ці ідеї підтримали наші митці. І це дає підстави вважати, що співпраця задля розвитку громади мистецької набуде нової сили.
   А щодо вже налагодженого діалогу між владою та калуськими художниками заступниця міського голови Надія Гуш у своїй промові зазначила, що для команди міської ради, яку вона сьогодні представляє, дуже важлива є думка наших талановитих художників, їхнє бачення розвитку нашої громади. І хорошим результатом такого взаєморозуміння є те, що влада прислухалась до побажань спільноти художників, внесли зміни в положення про премію імені Івана Рубчака, доповнивши перелік номінацій сферою образотворчого мистецтва. А в цьому році вперше присуджена престижна премія члену Національної спілки художників України Йосип Кравець.
   В підсумку – усі присутні висловили сподівання на продовження діалогу та реалізації ідей – корисних і цікавих для всієї громади.
Інші новини