20o

У неділю, 3 вересня, відбудеться відкриття виставки калуської художниці Ольги Чолінської

  • 2023.08.31 08:43
    • Громада
    • Трансляції
    • Відео
  • 449

  ОЛЬГА ЧОЛІНСЬКА: ХУДОЖНИК – ОЧІ СВІТУ

Художниця Ольга Чолінська замилована красою рідного краю.

   Передає її на живописних полотнах. Усе, на перший погляд, просте і рідне: сільські вулиці, прості затишні обійстя, поля соняхів, соковита зелень лісів. Але роботи художниці підкуповують своєю щирістю і атмосферою любові, в якій вони створені.

  Ольга Чолінська наголошує: ми часто не помічаємо і не цінуємо тієї краси, серед якої живемо. Тому на більшості робіт мисткині – краєвиди околиць рідного села Станькової, сусідніх сіл, пейзажі гір. Усе – у впізнаваній, добре виробленій манері. Адже Ольга – професійна художниця. Ольга Чолінська також навчає творчості діток – веде гуртки образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва у Центрі художньої творчості дітей, юнацтва і молоді.   

 Окрім живопису, захоплюється і авторською іграшкою. Ведуча дитячих передач на обласному телебаченні і авторка власних методичних напрацювань. У неділю, 3 серпня, у Краєзнавчому музеї Калущини відкриється чергова виставка робіт Ольги Чолінської під назвою «Красою славиться моя земля». Там буде представлено 47 живописних полотен, які ще не виставляли у Калуші. «Родзинка» — картини на зрізах дерева, і навіть – диптихи! Відкриття відбудеться о 15:00 за адресою: м. Калуш, вул. Т. Шевченка, 9.

   Насолоджуймося живописною красою нашого краю!

Інші новини