5o

І Н Ф О Р М А Ц І Я про роботу відділу муніципальної інспекції в особливий період

  • 2022.03.31 13:13
    • Громада
    • Муніципальна інспекція інформує
  • 565

Відділ муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій, як і всі підрозділи виконавчого комітету Калуської міської ради працює  в умовах воєнного стану. Організовані групи інспекторів позмінно патрулюють вулиці та об’єкти міста. Ведеться профілактична та роз’яснювальна робота щодо додержання правил світломаскувального режиму та правил поведінки громадян під час оголошення повітряної тривоги. Надаємо роз’яснення вимушено переміщеним особам, які часто звертаються до інспекторів на вулицях за потрібною інформацією для подальших дій чи необхідності перебування в нашій громаді.

   В кінці лютого місяця були вжиті дієві заходи до підпільних продавців  алкогол. Сурогат вилучався та був утилізований. Блоки  вилучених цигарок без акцизних марок були передані в ЦНАП для подальшого розподілу.

   З потеплінням почастішали випадки спалювання сухої трави та залишків рослинності, які призводять до непоправних збитків екосистемі, майну та інфраструктурним об’єктам громади. На протязі дня фіксується 5 – 7 випадків підпалів на які виїжджають рятувальники ДСНС. Палії сухої трави притягаються до адміністративної відповідальності як працівниками ДСНС так і інспекторами з благоустрою відділу муніципальної інспекції. Проте випадків притягнення до відповідальності не так багато із-за складності фіксації такого правопорушення.

   В частині виявлених порушень типових правил благоустрою, посадові особи відділу муніципальної інспекції оперативно реагують над їх усуненням, інформація передається відповідальним виконавцям та управляючим компаніям.

   Із значним збільшенням кількості легкових автомобілів відновлена робота інспекції з паркування. Під час війни це може бути сприйнято по різному, але така необхідність є виправданою із-за збільшення числа порушень ПДР України в частині стоянки та паркування. В основному ведеться профілактично – роз’яснювальна робота, але за грубі та систематичні правопорушення інспектори з паркування  оформляють матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності  за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів зафіксоване в режимі фотозйомки. Слід відмітити що водії які переїхали з територій де ведуться бойові дії стараються ПДР не порушувати і фактів таких порушень нами наразі фіксується небагато. В основному порушниками є наші місцеві водії та автовласники.

   Сам факт присутності інспекторів відділу муніципальної інспекції в формі на вулицях міста додає людям впевненості в їх безпеці. Належна робота всіх підрозділів Калуської міської ради як органу місцевого самоврядування, органів поліції, державної служби з надзвичайних ситуацій, медиків, волонтерів територіальної оборони, та багатьох інших служб консолідує  та об’єднює зусилля громади в цей надскладний для країни та українців час. 

   Всіх громадян та мешканців просимо бути пильними та організованими, не ігнорувати повідомлення про повітряну тривогу, з повагою та розумінням ставитись один до одного, свято вірити в перемогу над загарбниками та віддано працювати кожен на своєму робочому місці.

Інші новини