17o

Хто і як може обміняти лампи розжарювання на світлодіодні!

  • 2023.02.16 11:01
    • Економіка
  • 542

Цією програмою можуть скористатися усі повнолітні громадяни України. Кожен має право обміняти до п’яти робочих ламп розжарювання (з вольфрамовою спіраллю). Енергоощадні лампочки та заповнені газом-не приймаються. Також обміну не піддаються розбиті та перегорілі лампочки.

Є два варіанти, як скористатися цією програмою. Перший-прийти безпосередньо у відділення Укрпошти. Зі собою необхідно взяти паспорт, податковий номер і лампи. Якщо в поштовому відділенні в наявності будуть лампочки, їх одразу замінять. В іншому разі-доведеться прийти наступного разу. Щоб марно не ходити туди-сюди, існує другий спосіб-подати заявку через застосунок «Дія».

Як подати заявку через «Дію»

  1. 1.Зайти у «Дію» й у категорії «Послуги» обрати пункт «Обмін лампочок». Якщо він відсутній, необхідно оновити а стосунок. Для цього потрібно перейти у «Меню» та знайти функцію «Оновити а стосунок».
  2. Натиснути на послугу «Обмін лампочок», вказати свій номер телефону та відділення Укрпошти, у якому ви хочете обміняти лампи, а потім вказати кількість і тип світлодіодних ламп які хочете отримати, оскільки є лампи з різними видами цоколів: світлодіодні лампи Е14 мають малий цоколь, а Е27- більший, стандартний цоколь.

3.Очікувати на підтвердження від «Дії». Воно може прийти через кілька днів.

  1. Отримати підтвердження та йти у відділення Укрпошти. Слід звернути увагу на те, що лампи там зберігатимуться протягом 5 робочих днів. Якщо лампи з певних причин не були забрані у цей термін, їх віддадуть іншій людині і для отримання ламп потрібно буде  повторно подати заявку через «Дію».
  2. Після отримання ламп необхідно вдома одразу перевірте, чи працюють усі п’ять ламп. Браковану можна замінити на Укрпошті протягом місяця з дня отримання. Перевірити лампи у відділенні не можна.

Наголошуємо, що лампи можна обміняти у будь якому відділенні  Укрпошти м. Калуша, а у сільській місцевості обмін ламп планується проводити з 20 лютого 2023 року.

Управління економічного розвитку міста міської ради

Інші новини