13o

Ген незламності нинішньому поколінню привили такі патріоти, як Кузьма Хобзей

  • 2023.12.04 15:20
    • Актуально
    • Культура
  • 321
????«Ген незламності нинішньому поколінню привили такі патріоти, як Кузьма Хобзей», - зазначив Олег Савка, керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради під час відкриття меморіальної дошки почесному громадянину нашого міста.
   ✅4 грудня в Калуші на вул. Кузьми Хобзея (мікрорайон Баня) відкрили інтерактивну дошку з QR-кодом та інформацією про видатну особистість.
Ця подія увійде в літопис міста, як день вшанування патріота, політв’язня, члена юнацтва ОУН, члена калуської станиці братсва вояків УПА та управи всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих, активного громадського діяча, співорганізатора місцевих осередків екологічної асоціації «Зелений світ» та НРУ, депутата I-го демократичного скликання Калуської міської ради.
   ???? Кузьма Хобзей жив для України і боровся за неї, пройшов крізь тюрми, катівні, завжди був в авангарді історичних і політичних процесів, залишився не зломленим духом і сильним волею.
   ✨Теплі, щирі слова про легендарну постать мовили сьогодні люди, які близько знали нашого краянина: його рідні і друзі. Зокрема, син Микола Хобзей, народний депутат України Олег Марусяк, депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Левкович, голова міськрайонної організації Конгресу українських націоналістів Олег Кушлик.
   Урочиста церемонія відбулася за присутності родичів Кузьми Хобзея та інших поважних гостей: заступниці Калуського міського голови Надії Гуш, депутата Івано-Франківської обласної ради Ігоря Очкура, депутатів міської ради, громадських активістів, місцевих мешканців.
Інші новини