26o

У Калуші реалізовуватиметься проєкт з розвитку соціального підприємництва – планується створення крамнички товарів з символікою Калуша 

  • 2024.07.22 11:18
    • Громада
    • Економіка
  • 34

ГО «Вільні калуські люди» бере участь у пілотному проєкті «EU4Youth Phase III – Strengthening sustainability and social inclusion of young people», до участі в якому відібрано 8 молодіжних центрів з усієї України.

Молодь втілюватиме ініціативу спільно з ГО «Молодіжна платформа» та School of ME у партнерстві з Міністерством закордонних справ Литовської Республіки та Central Project Management Agency (CPVA).

Нещодавно відбулася онлайн-зустріч міського голови Андрія Найди з головою організації «Вільні калуські люди» Вікторію Переймою та калушанином, відомим графічним дизайнером Олегом Білим за участю представників управління економічного розвитку міста, Наталії Захарової, голови ГС «Прикарпатський промисловий кластер», Оксани Савчук, депутатки Калуської міської ради. Під час розмови обговорили шляхи реалізації зазначеного проєкту.

Він спрямований на розвиток соціального молодіжного підприємництва. Ідея МЦ «Хаб 93» - «Kalush Merch» (крамничка мерчу Калуша) – стильний молодіжний одяг, сувеніри та предмети побуту із зображеннями визначних історичних осіб, творів, історій – усього, що пов’язане з містом і нагадуватиме його.

Команда реалізаторів проєкту зазначає, що товари та продукція матимуть певні тематичні колекції (дропи), наприклад: Kalush official; Bandera official; Kalush industrial; Kalush musical; Kalush historical; Kalush delicious; легенди Калуша; меми Калуша. Це стате дієвою промоцією Калуша. Важливо й те, що продукція виготовлятиметься у співпраці з місцевими підприємцями. 

«Я, безсумнівно,. підтримую ініціативу розвитку молодіжного підприємництва. Завжди радий допомогти. А тим паче, що така діяльність нашої молоді – дієва платформа для розвитку економіки громади. Зароблені з продажу брендованої продукції кошти молодь спрямовуватиме на розвиток наступних молодіжних проєктів», - зазначив Андрій Найда.

«EU4Youth Phase III – Strengthening sustainability and social inclusion of young people» реалізовується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, фінансової підтримки Європейського Союзу у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Олени Зеленської.

Наразі команда ГО проходить спеціалізоване навчання, а вже восени презентує перший набір калуського мерчу.

Інші новини