27o

Ремонти в закладах освіти, літній відпочинок дітей, демонтаж радянського пам’ятника. Відбулася старостинська нарада

  • 2024.07.19 14:27
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 27

Сьогодні, 19 липня, відбулася традиційна нарада за участю представників старостинських округів.

Начальниця служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза доповіла про особливості організації роботи із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. За наявності інформації про жорстоке поводження із дитиною, що загрожує її життю і здоров’ю, упродовж доби необхідно повідомити Службу у справах дітей і правоохоронців.

Калуська громада вступає у черговий проєкт від організації «Партнерство «Кожній дитині», спрямований на підтримку створення патронатних сімей. Директорка міського центру соціальних служб Галина Дидич запросила до співпраці і кандидатів зі старостинських округів. Для потенційних патронатних сімей передбачене спеціальне навчання.

Тривають ремонти у закладах освіти громади. Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян повідомила, що у приміщенні дитсадка села Боднарів ремонтують групи і харчоблок, їдальню і харчоблок оновлюють у Боднарівському ліцеї. У Сівка-Калуський ліцей доставили шафовий газорегуляторний пункт. У Студінківському старостинському окрузі монтують модульну котельню. Велика робота триває і у Ріп’янському ліцеї.

Голинський ліцей передав управлінню культури, національностей та релігій Калуської міської ради шифер, який залишився після ремонту даху. За словами заступниці начальника управління Ольги Яковини, ним підлатають аварійний дах народного дому у Ріп’янці. Завершують ремонтні роботи у Народному домі Копанок. Оновлені приміщення планують віддати для облаштування робочих місць для адміністраторів. 

Погоджено із КП «Калушавтодор» знесення радянського пам’ятника Тужилові. Монумент приберуть уже найближчим часом.

Шість планшетів цього тижня отримали бібліотечні установи старостинських округів від ГО «Чисті серцем». Благодійники обіцяють продовжувати актуальну допомогу.

Управління молоді і спорту Калуської міської ради продовжує приймати заяви на оздоровлення дітей пільгових категорій. Таких заяв надалі — 128. Зокрема, 32 дитини прийняло на відпочинок польське місто-побратим Кендзежин-Козлє, 22 дитини днями вирушать на відпочинок до братнього румунського міста Сеїні, 50 дітей відпочине у таборі «Смерічка». 12 путівок виділила Калуська РВА для перебування у таборі «Карпатські мрії». Начальник управління Руслан Цюпер підкреслив, що звертатимуться до Івано-Франківської ОВА і Калуської РВА, щоб організувати оздоровлення для всіх дітей.

Роботу із організації активного дозвілля ведуть працівники КП «Спорт-Арена». Вони також доглядають за спортивними об’єктами громади: минулого тижня викосили 12 футбольних полів, із яких дев’ять – у старостинських округах.

КП «Міськсвітло» працювало цього тижня у Голині. Начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак доповів, що є попереднє доручення Служби відновлення і розвитку інфраструктури в області на ремонт відтинку дороги у Студінці.

Окремо обговорили стан виконання протокольних доручень. Представники старостинських округів відзвітували про ситуацію у селах громади. Традиційно, Студінка хвалиться активною волонтеркою: юні мешканки села Анна і Даринка Масляк на виступах зібрали 10 тис. гривень на дрони. Закуплено і зарядну станцію для наших військових.

Інші новини