22o

Калушани навчаються адвокації молодіжних програм

  • 2024.07.30 10:06
    • Громада
  • 31

Дев’ятнадцятого липня у Києві завершився дводенний тренінг «Адвокація молодіжних програм». Участь у ньому взяла і делегація із Калуської міської ради.

Калуська громада долучена до проєкту «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю». Молодіжні активісти і представники міської ради напрацювали проєкт нової, сучасної, програми розвитку молодіжної політики у громаді. Для цього визначили реальні зацікавлення і потреби місцевої молоді.

Важливий етап – адвокація. Це процес, спрямований на зміну чи розроблення політики, ухвалення рішення органу влади, органу місцевого самоврядування чи законодавчого рішення, удосконалення наявної практики для ініціювання корисних для певної соціальної групи перетворень. 

Зараз команда готується до захисту цільової програми «Разом з молоддю Калуської міської територіальної громади» на 2025-2026 роки. Очікувано, що вже до кінця цього року проєкт програми розглянуть на пленарному засіданні сесії міської ради. 

Створення молодіжної програми Калуської громади проводиться в рамках проєкту «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю», який організовано в межах програми Мріємо та діємо, що впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну Разом - БУР, Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародний республіканський інститут - IRI Ukraine та Zinc Network.

Інші новини