4o

ГОТУЄМО СМАЧНО ТА КОРИСНО. Для керівників закладів загальної середньої освіти провели семінар-майстер-клас

  • 2021.12.22 16:57
    • Громада
    • Освіта
  • 423
22 грудня 2021 року міський голова Андрій Найда та його заступниця Наталія Кінаш взяли участь у семінарі – майстер-класі для директорів ЗЗСО Калуської міської територіальної громади, приватних підприємців та кухарів, який був проведений управлінням освіти Калуської міської ради на базі Калуського ВПУ 7.
   Семінар розпочався з теоретичної частини, під час якої були обговорені головні відмінності та принципові зміни, відповідно до Постанови КМУ 305 від 24.03.2021 року.
      Начальник управління освіти Ірина Люклян наголосила на піднятті цін на харчування учнів пільгових категорій та учнів 1-2 класів. З 1 вересня 2021 року тривав перехідний період на нові норми харчування, а з 1 січня 2022 року запроваджується нове меню, в якому буде більше овочів та фруктів, менше солі та цукру.
      Працівники Держпродспоживслужби Тетяна Чернієнко та Оксана Ананєвич зупинилися на актуальних проблемах впровадження нових стандартів харчування школярів.
     Про культуру шкільного харчування за Євгеном Клопотенко розповіла модератор семінару Світлана Когут - викладач професійно - теоретичної підготовки з професії "Кухар, офіціант", яка працювала в команді Клопотенка під час складання технологічних карт.
      Після екскурсійного огляду приміщення училища, яке гостинно провів його директор Володимир Мельник, присутні мали змогу продегустувати страви, які готували майстри виробничого навчання Сусанна Дорошенко та Ірина Попович. Обидві майстрині також працювали на практичних заняттях Клопотенка.
     Міський голова зазначив, що доречно буде й батькам детальніше ознайомитися зі змінами в харчуванні в закладах освіти та новим меню: «Сподіваємося, що багатьом воно стане до вподоби і приживеться в домашніх кухнях».
Інші новини