14o

У закладах освіти Калуської громаді впроваджуватиметься проект «Програма зеленого відновлення в Україні»

  • 2024.04.02 15:04
    • Громада
    • Освіта
  • 70

Сьогодні, 2 квітня, на базі ліцею ім. Дмитра Бахматюка відбулася презентація навчально-освітньої платформи HP LIFE курсів шкільного підприємництва, які реалізовуються командою Організацій Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO). 

Ця подія зібрала довкола себе понад 400 учасників освітнього процесу: педагогів, учнів та студентів. На заході були присутні представники закладів середньої освіти, зокрема: Калуських ліцеїв №№ 1,2,3,5,6, ліцею ім. Дмитра Бахматюка, Пійлівського, Голинського ліцеїв, а також Копанківської гімназії та Фахового коледжу культури і мистецтв. У режимі онлайн були представники з Підмихайлівського, Тисівського, Рожнятівського, Брошнів-Осадського, Манявського ліцеїв та Завійської гімназії. 

Проект буде реалізовуватися упродовж трьох років у межах 3 областей: Івано-Франківської, Львівської, Волинської. У ході презентації присутні ознайомилися з одним із елементів проекту – платформою HP LIFE, яка передбачає для здобувачів освітніх послуги проходження курсів з шкільного підприємництва, бізнес планування, стартап ідей та інші, українською та англійською мовами. 

Курси, що сповнені важливими та цікавими кейсами, будуть безоплатними. Пройшовши їх, кожен учасник отримає сертифікат відповідного зразка від організаторів. 

«Це надзвичайно корисний та актуальний проект для нашої громади. Я неодноразово зазначав, що наша громада має стати екоіндустріальною столицею західної України. Тож вже маємо думати про кваліфіковані кадри, які були б фінансово грамотними, зі знаннями іноземних мов. А проект, який реалізовує UNIDO, спрямований саме на те, щоб розвивати нашу молодь, збагачувати її знаннями, які беззаперечно будуть цінними», - поділився міський голова Андрій Найда під час зустрічі. 

Молодь – наше майбутнє! Тож надважливо робити все можливе для того, щоб вона могла розвиватися, втілювати свої ідеї в життя, була освіченою та перспективною! 

Подяка Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) за активну співпрацю з Калуською громадою, за потужні проекти та ініціативи. 

Окрема подяка депутатці Калуської міської ради, т.в.о. начальника управління економічного розвитку територій Калуської РВА Оксані Савчук, яка координує цей проект на Прикарпатті.

Інші новини