16o

Чергова зустріч у «Ветеранському просторі»

  • 2024.07.04 09:23
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 56

Консультативний пункт «Ветеранський простір» уже тривалий час є місцем, де люди, обпалені війною, можуть отримати відповіді на важкі запитання. Серед напрямів роботи — надання консультативної та практичної допомоги, сприяння щодо отримання необхідних документів, оформлення пільг та соціальних гарантій, психологічна підтримка родин Героїв.

— Війна — це складний і травматичний досвід, який часто негативно впливати на психічне здоров'я людей. Важко залишатись «в тонусі», перманентно перебуваючи в умовах невизначеності та постійного стресу. Тому надзвичайно важливо вміти підтримувати своє ментальне здоров’я і вчасно помічати, коли стрес бере гору над вами, — розповідають у Калуському міському центрі соціальних служб.

Фахівці центру та працівники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги щосереди організовують у «Ветеранському просторі» зустрічі з родинами загиблих військовослужбовців. 

Тема зустрічі, що відбулася у середу, 3 липня, — "Казкотерапія". Психотерапевтичні казки допомагають впоратися з психологічним тиском, створити відчуття захищеності. Можна уявити себе головним героєм улюбленої казки і змінити її хід. Медитативні казки слугують для зняття стресу, підтримки емоційного ресурсу особистості. 

Головною героїнею зустрічі-казкотерапії стала Білосніжка з Голубом миру. Її намалювала іменинниця, мати полеглого Героя, Іванна Зузак. Символічно, що усі казки мають щасливий кінець, адже щастя — у кожному з нас, коли ми поряд!

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги діє за підтримки UNFPA, уряду Norway, БФ «Батерфлай». Контактний номер телефону: 0676003146.

Інші новини