24o

Говоримо про мінну безпеку

  • 2023.05.17 17:05
    • Соціальна сфера
  • 161

У рамках проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”, на базі Калуського ліцею № 7, де облаштована Дитяча точка СПІЛЬНО, 17 травня 2023 року, працівниками Калуського міського центру соціальних служб Уляною Бялик та Василиною Кашівською, спільно з класним керівником Надією Стельмахович, організовано проведення заняття з мінної безпеки для учнів 6 класу, за участю інспекторів відділу запобігання надзвичайним ситуаціям  Калуського районного управління ГУ ДСНС в Івано-Франківській області  Руслана Вальнюка і Тетяни Романович.

         Дана тема є актуальною, особливо у такий складний час військового конфлікту. Інспектори ознайомили дітей з правилами мінної безпеки та правилами користування речами, призначення яких вони не знають, розповіли та наочно продемонстрували на макетах, як виглядають вибухонебезпечні предмети, повідомили як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватись, які знаки про них попереджають та які правила безпечної поведінки потрібно вживати, якщо побачив міну чи боєприпас. В ході заняття, діти мали змогу переглянути відеоматеріал та закріпити отримані знання, шляхом виконання вправи “Запитання - відповідь” з даної теми. Надіємось, що дана інформація про алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів послужить  дітям на користь та забезпечить уникнення загрози життю чи непоправної шкоди здоров’ю.

          Будьмо пильними! Пам’ятаймо про власну безпеку і безпеку тих, хто поруч з нами!

          Нагадуємо, що #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

Інші новини